‘Yeni Parti’ iddiaları AK Parti’yi Karıştırdı – 7582

'Yeni Parti' iddiaları AK Parti'yi Karıştırdı

AK Parti’den ‘kesin ihraç’ talebiyle disiplene sevk edilen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile yeni parti kurma çalışmalarını hızlandıran Ali Babacan’ın hamlelerini değerlendiren İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, bir ya da iki ayrı siyasi partinin kurulmasının Türkiye’deki siyasi havayı değiştireceğini savundu.

KAN KAYBI SÜRECEKTİR

“Babacan ve Davutoğlu’nun kuracağı siyasi partilerin seçmeni, AK Parti seçmen olur” diyen Bedri Yaşar, “Ülkemizde siyasi parti çeşitliliği güzel olur. Ülke artık değişim istiyor. Babacan ve Davutoğlu’na eğer böyle bir girişimleri var ise başarılar diliyoruz. Onların kuracağı parti, bizim seçmenimizi değil, AK Parti seçmenin böler. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde hüsrana uğrayan AK Parti’nin kan kaybetmesi muhtemeldir” dedi.

‘İSTİFA İDDİALARI’ VAR

İYİ Partili Yaşar, şöyle konuştu; “AK Parti içerisinden de bir hareketlilik var. Seçimlerden büyük darbe alan Erdoğan, kongrelerde değişimden bahsediyor. Doğru gitmeyen şeyler var ve Erdoğan bu konudan oldukça rahatsız. Bazı AK Partili milletvekillerinin istifa edeceği, yeni partiye geçeceği iddia ediliyor. AK Parti’den olası istifalar, kongrelerindeki değişimlerde partiye küsecek olanlar, yeni partiye geçişler, Türkiye siyasetini hareketlendirecek.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu