Yeni Torba Yasası Geliyor! – 6305

Yeni Torba Yasası Geliyor!

Ekonomi ağırlıklı yeni bir torba yasası ile ilgili ayrıntıları AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından açıklandı.

Muş’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Varlık barışı ile ilgili kısmı 6 ay daha uzatmayı teklif etmekteyiz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yasasında değişikliğe gidiyoruz. Yedek akçe biçiminde ayrılan oranları Türk Ticaret Kanunu’yla uyumla hale getireceğiz.  Yüzde 10 olarak da yedek akçenin ayrılmasını sunuyoruz.

Yurt dışına çıkış harcının 15 Türk Lirasından 50 Türk Lirasına çıkarılmasını teklif ediyoruz.

Yurda farklı biçimde sunulan, klonlanmış IMEI ile kullanılmakta olan telefonlar 4 ay içinde kapatılacak. Böylelikle telefonların sisteme dahil olması için de 1 sene içinde 250 TL yatırılması halinde sistem ile bütünleşmiş olacak. Bu yasanın yürürlüğe girmesinin ardından yurda sokulan klonlanmış olan IMEI’ye sahip telefonlar iletişime açılmayacak.

Mali sistemde olan firmaların borçlarının yapılandırılmasına düzenleme getiriyoruz. Önceki dönemde İstanbul Yaklaşımı olarak yapılan buna benzer bir sistem kurulmasını tahmin ediyoruz. 2 senelik sürede şirketler yasada ifade edilen şartlar dahilinde müracaat etmesi durumunda belli başlı teşvikler olacak ve aynı zamanda borçlar da bankalarca yapılandırılacak.

Muş ayrıca Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasının kanunsuz bir şey olmadığını ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu