Yeni Yönetmelikten Sonraki Üç Aylık Süreç Ekspertiz Sektörüne Neler Kattı ? – 6339

Yeni Yönetmelikten Sonraki Üç Aylık Süreç Ekspertiz Sektörüne Neler Kattı ?

Yeni yönetmelikle geçirilen üç aylık süreci değerlendirirseniz, sektörde neler değişti ?

Yapılan düzenleme sayesinde ekspertiz merkezi açma standartlarının belirlenmesiyle birlikte  sektörde kurumsallaşma süreci başlamış oldu. Atılan bu önemli adımın devamında Hizmet Yeterlilik Belgesi sahibi ekspertiz merkezleri için denetim standartlarının oluşturulması, oluşturulan standartlar ışığında ekspertiz merkezlerinin denetimlerinin düzenli olarak yapılması ve bu denetimler sonucunda karşılaşılan olumsuzluklara karşı cezai yaptırımlar getirilmesiyle sektörde kurumsallaşma süreci büyük ölçüde tamamlanmış olacaktır.

Sektörde hala gerekli standartlara uymayan firmalar bulunuyor mu?

Sektörümüzde birçok küçük ve büyük ölçekli firmalar ve markalar mevcut, bu nedenle ikinci el araç ekspertiz hizmeti almak isteyen tüketicilerin kaliteli, tarafsız ve bağımsız hizmet veren, bizim gibi firmalara olan ihtiyacı arttı. Otomobil sektöründe geçmişi ve tecrübesi olmadan ikinci el araç ekspertiz hizmeti veren firmalarda, tüketicilerin karşılaşabilecekleri hata oranının yüksekliği nedeniyle TSE’den Hizmet Yeterlilik Belgesi almış kurumsal firmalardan hizmet alınması büyük önem taşır hale geldi. İkinci el araç satın almak, ekspertiz yaptırmak isteyen kişilerin Hizmet Yeterlilik Belgesine sahip olan firmaları TSE’nin web sitesinden kontrol ederek tercih etmelerini öneriyorum.

Gerekli Standartları Sağlayamayan Firmaları Neler Bekliyor?

Yönetmeliğin yansımalarının net bir şekilde gözlemlenebileceği bir yıl içerisinde, sektörde kurumsallıkla ilerleyen firmaların avantajlı olacağını söyleyebilirim. Hizmet kalitesini tescilleyerek, güven sağlayanların güçlenerek yollarına devam edeceklerini düşünüyorum. 

Yeni yönetmelikle birlikte alıcı ve satıcı arasındaki güven ortamı sağlanabilecek mi?

Yönetmelik sonrasında ekspertiz sektörü, hem alıcılar hem satıcılar için şeffaflığın hâkim olduğu bir sektör haline gelme yolunda ilerliyor. Kurulduğu ilk günden itibaren kurumsal yapısıyla sektörde varlığını sürdüren TÜV SÜD D-Expert’in her şubesinin denetimi, gücünü 150 yıllık güvenlik, kalite ve sürdürülebilirlik tecrübesinden alan ve Türkiye’nin en önde gelen kuruluşlarından olan TÜV SÜD tarafından yapılmaktadır. Bu sayede markamız sektördeki yolculuğunun ilk gününden beri müşterilerine güven ortamını sağlayarak, hak ettikleri bağımsız ve tarafsız hizmeti sunuyor. 

Alıcılar için hayata geçirdiğiniz güncel uygulamalarınızla ilgili bilgi verir misiniz?

İlk kurulduğumuz günden bu yana hizmetimizi en üst seviyelere taşımak ve sektörde öncü olmak amacıyla çalışıyoruz. Bunun için hizmet ağımızı ve ürün çeşitliliğimizi genişletmenin yanı sıra müşterilerimize en hızlı şekilde hizmet verebilmek adına da geliştirmeler yapıyoruz. Randevu sistemimizde yaptığımız son geliştirmeler sayesinde müşterilerimiz kendilerine uygun gün, saat, lokasyon ve paketleri hızlı bir şekilde tercih ederken şubelerimizde sıra beklemeden işlemlerini tamamlayabiliyorlar.

Müşterilerimizin ihtiyaçlarını en doğru şekilde anlayıp oluşturduğumuz ekspertiz paketlerimize ek olarak Garanti Uzatımlı Paketlerimiz sayesinde ekspertiz sonrasında garanti altına alınmış araçlarda oluşacak arızalarda kapsam süresi içerisinde üst limit olmadan zararları karşılanıyor.

Çok yakında sigortaladım.com ile başlayacağımız iş birliği sayesinde müşterilerimiz 21 farklı sigorta şirketinden trafik sigortası ve kasko teklifi alabilecek ve kendilerine en uygun poliçeyi taksitlendirme imkanıyla anında satın alabilecekler. Sektörümüzde güven noktası olma yolundaki hedefimize her geçen gün yaklaşırken, ikinci el araç alıcılarının işlerini kolaylaştıracak sürprizlerimizin devam edeceğini de müjdeleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu