Yeşilay’ın Web Sitesine Uluslararası ve Ulusal Ödüller Yağdı – 10142

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Yeşilay’ın Web Sitesine Uluslararası ve Ulusal Ödüller Yağdı

Yeşilay olarak yaptıkları çalışmaların ödüllendirilmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık, “Bu yıl 100’üncü yaşımızı kutluyoruz ve bir asırdır örnek işlere imza atma hedefiyle çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönem Yeşilay adına iletişimin çok değerli olduğu, özellikle pandemi sürecinde dijital kanalların aktif olarak kullanımının arttığı ve önem kazandığı bir dönem oldu. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmaların karşılık bulması; hem kurum faaliyetlerimizde hem de iletişimde gösterdiğimiz başarının ulusal ve uluslararası programlarda ödül kazanması hepimiz için büyük bir gurur kaynağı. 100’üncü yaşımızı yeni ödüllerle taçlandırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Halkın Favorisi’ ödülü Yeşilay’ın kalplerdeki yerinin kanıtı

Pandemi döneminde çalışmalarını dijital kanallara taşıyan Yeşilay, kullanıcı dostu, sade ve modern bir tasarımla hazırladığı yeni web sitesi ile de bu çalışmalara erişimi kolaylaştırmayı hedefledi. Web sitesini toplumun tüm çalışmalarına ulaşması için bir üs gibi kullandıklarını belirten Işık, “Bir sivil toplum kuruluşu olarak bize ‘Halkın Favorisi’ ödülünü getiren bakış açısının da bu olduğunu düşünüyoruz. Aldığımız oylar, Yeşilay olarak yürüttüğümüz çalışmaların toplumumuzda karşılık bulduğunu göstermesi açısından ayrıca önem taşıyor. Yeşilay’a gönül veren ve bize bu ödülü layık gören herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yenilenmenin ardından ziyaretçi trafiğinde de artış yaşanan sitenin Haziran 2019’da 45 bin düzeyinde olan ziyaretçi sayısı Haziran 2020’de yüzde 55 artarak 69 bine ulaştı.

İnternet, dijital pazarlama ve mobil teknolojiler kullanılarak oluşturulan başarılı projelerin ödüllendirildiği Altın Örümcek Web Ödülleri, web ve internet teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilen projelerin daha iyi tanıtılması ve hak ettiği değeri bulması amacıyla her yıl düzenleniyor. Interactive Media Awards (IMA) programında ise internet siteleri tasarım, içerik, pratiklik, fonksiyonellik ve kullanıcı dostu olması gibi kriterler çerçevesinde değerlendiriliyor.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu