Yüksek Öğretim Kurulu Yetenek Sınavı ile İlgili Açıklama Yaptı! – 7964

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Yüksek Öğretim Kurulu Yetenek Sınavı ile İlgili Açıklama Yaptı!

Son dönemin gündeminde olan yetenek sınavları ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Yüksek Öğretim kurulu daha önce bu sınavların kaldırıldığına dair bir açıklama yapmıştı. Bunun üzerine Twitter olmak üzere diğer sosyal ağlardan da bu duruma çok fazla tepki gösterilmişti. Tepki gösterenlerin başında ise öğrenciler ve öğretmenler vardı.

Normal şartlarda Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre 128 programa özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul ediliyordu. Bunlar içinden 14 programa ise bazı üniversiteler yetenek sınavı ile öğrenci kabul ederken bazıları merkezi yerleştirme puanını dikkate alıyordu.

Dikkat çeken nokta ise bu 14 programa öğrenci alımının değişmesiydi. 2020 yılı itibariyle öğrenci alımında özellikle belirtilen 14 üniversite artık merkezi yerleştirme puanına göre öğrenci alacaktı. YÖK tarafından bu karar alınmış ve ilgili taraflara bildirilmişti.

Bu kararın geç alınması üzerine öğrenciler ve veliler harekete geçti. Hazırlıkların eski sisteme göre yapıldığını ve bu yüzden bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ettiler. Bu tepkiyi dikkate alan Yüksek Öğretim Kurulu ise kararın uygulanmasını bir sene erteleyerek 2021 yılında yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Değişiklik yapılan 14 program gereğince Yüksek Öğretim Kurulunun aldığı karara göre 2020 yılında bu 14 programı tercih edecek öğrenciler hem merkezi sınava hem de yetenek sınavına girecek.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu