Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç Da Öğrenci Affı Açıklaması! – 8088

Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç Da Öğrenci Affı Açıklaması!

YÖK Başkanı Yekta Saraç öğrenci affı hakkında hiçbir çalışmanın ve düzenlemenin olmadığını bildirdi Profesör Doktor Yekta Saraç, MEB ve yüksek öğretim Kurumu’nun mecliste katıldığı plan bütçe komisyonunda milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Üniversitelerin doluluk oranının belirlenmesi için çok yoğun bir yıl geçtiğini belirtti. Ve bu çabalara karşılık meslek yüksekokulları ve üniversitelerde doluluk hedeflenen orana ulaşıldığını beyan etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milletvekillerinin gündeme getirdiği mezun olanların iş bulamaması durumunu devlet ile beraber halledilecek bir durum olduğunu söyleyen Saraç, planlamalar yaptıklarını ama başka desteklerinde gerektiğini söyledi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, başka bir soruyu cevapladıktan sonra, gündemde olan öğrenci affı ile ilgili hiçbir çalışma ve düzenleme yok dedi. Bu işlem yapabilmemiz yasama gerektirir. Uygulanan son af ile birlikte beş yüz bin kişi sisteme soktu. Eğitim sistemi tek bir pasta gibidir ve dilimleri kesilmiştir. Eğitimi biz bakanlık olarak başarıya senkronize bir şekilde kurgulamamız popülist yaklaşımlardan uzak durmanız gereklidir dedi. bir süre önce yürürlüğe sokulan toplumsal cinsiyet eşitliği projesi hakkında da açıklamalar yapan saraç bu hususta içerik olarak hiçbir sorun bulunmamaktadır. Fakat getirilen her konunun toplumda geniş bir anlaşmanın zeminini oluşturması gereklidir ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu