Ziya Selçuk öğretmenler kupası başlama vuruşunu yaptı – 7980

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Ziya Selçuk öğretmenler kupası başlama vuruşunu yaptı

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen Türkiye Öğretmenler Kupası, MEB’e bağlı resmi ve özel tüm okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlerin katılacağı turnuva tanıtıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da törene katıldı.

Törene katılan Ziya Selçuk, yapılan bu faaliyetlerin yalnızca bir kupa, bir yarışma veya etkinlik olsun diye yapılmadığını amacın gönülleri birleştirme ve el ele tutuşmayı sağlamayı hedeflendiğini ifade etti. Spor sayesinde toplumu bütünleştirmeye çalışıldığını belirtti. Sporun, toplumun sağlığını koruyan bir faktör olduğunu söyleyen Selçuk, spor vasıtasıyla insanların kişiliğinin gelişmesinin de söz konusu olduğu durumun var olduğunu söyledi. Ziya Selçuk bundan dolayı bütün bu sportif aktivitelerin aslında bir eğitim kültür faaliyeti olduğunun farkındayız, dedi.

Ziya Selçuk 2023 eğitim vizyonuna da yansıdığı şekilde insanın bütünsel gelişimini çok önemsediklerini vurguladı. Yalnızca zihinsel gelişimle yürüyen bir eğitimin insanın tek bir organının büyümesine ve diğer organlarının ise gelişmemiş kalmasına yol açacağını belirtti. Bundan dolayı çocukların duygusal, hareketsel, zihinsel düşünce gelişimini bir bütünsellik içerisinde ele almayı çok önemli bulduklarının altını çizdi.

Ziya Selçuk, öğretmenlerin bu amaç içerisinde Türkiye’deki spor faaliyetlerine çok katkılarının olduğunu söyledi.

Gerçekleştirilen Türkiye Öğretmenler Kupası Turnuvasında, öğretmenler futsal, basketbol, voleybol ve masa tenisi olmak üzere 4 dal içerisinde yarışmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığıyla beraber yürütülen turnuva kapsamında ilçelerde branşlara göre takımlar oluşturuldu. Turnuva Türkiye’nin genelinde 8 bölge olarak birincilikleri gerçekleştirilecek. 13 Kasım 2019’da bölge birincileri açıklanacak. 24 Kasım öğretmenler günü haftasında ise Ankara’da Türkiye şampiyonluğu müsabakalarına katılacaklar. Turnuvanın bitimi ile ilk 3’te yer alan takımlara kupa madalya ve başarı belgeleri verilecektir.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu