Zorunlu Trafik ve Kasko Poliçeleri Bedelsiz Olarak 3 Ay Uzatılmalı – 9451

Zorunlu Trafik ve Kasko Poliçeleri Bedelsiz Olarak 3 Ay Uzatılmalı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, devam eden koronavirüs salgını nedeniyle, sigorta şirketlerine ilişkin gereken düzenlemeleri derhal yapmalı; bitiş tarihine bakılmaksızın halen geçerli olan Zorunlu Trafik ve Kasko poliçeleri bedelsiz olarak 3 ay uzatılmalı ve bu zorunlu olmalıdır.

TAVSİYE KARARINA UYULMUYOR

Türkiye Sigorta Birliği, yenilenen Zorunlu Trafik Sigortası poliçelerinde indirim veya süre uzatımı yapılması için tavsiye kararı almış olsa da; şirketlerin vatandaşa gereken kolaylığı sağlamadığı izlenmektedir. Bu iş, şirketlerin kendi inisiyatifine bırakılmamalıdır.

HERKES BEDEL ÖDERKEN, SİGORTA BUNDAN KAR EDİYOR

Faaliyetler azalmış; bireysel-kurumsal fark etmeksizin araç kullanımı ciddi ölçüde düşmüş; azalan trafik yoğunluğu kaza sayılarına yarıya yarıya yansımış; bütün sektörler bir maliyete katlanır, vatandaş-esnaf bedel öderken, sigorta şirketlerinin bundan kar etmesi düşünülemez.

VATANDAŞIN YÜKÜ 6 MİLYAR TL AZALACAK

Sermayesinin %70’e yakını yabancı olan sigorta şirketleri, kendi kendilerine krizin maliyetini diğer herkesle paylaşmaktan kaçınıyorsa, bu devlet eliyle yapılmalıdır. Önerimizle, vatandaşın, esnafın, işletmelerin yükü 6 Milyar TL azalacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu