Kiralık ve Satılık Ev İlanı Verme Dönemi Sona Erdi: Cezası 25 Bin Lira – 9165

Kiralık ve Satılık Ev İlanı Verme Dönemi Sona Erdi: Cezası 25 Bin Lira

Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2018 tarihinde hazırlanan fakat düzenlemeler için yürürlüğe girişi ertelenen Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği için geri sayım başladı.

2018 yılında gündeme gelen taşınmaz ticareti yönetmeliği emlakçıların yoğun başvuruları sonrası birkaç kez ertelenmek zorunda kalmıştı.

Resmi Gazete ile yayımlanan son düzenlemeye göre Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020 olarak duyurulmuştu. 31 Ağustos 2020 tarihi itibari ile yeni bir erteleme kararı çıkmadığı halde taşınmaz ticareti yetki belgesi resmi olarak yürürlüğe girmiş olacak.

Vatandaşlar internetten ilan veremeyecek

Yapılan düzenleme sonrasında internetten sahibinden satılık ve kiralık daire ilanları bu kişilerin yetki belgesi olmaması nedeniyle otomatik olarak yasaklanacak. Bundan sona vatandaş internet üzerinden kendine, babasına, kardeşine, eşine ait olan konut, daire, işyeri ve arsa gibi taşınmazlar için satış işlemi yapamayacak.

İnternet üzerinden verilen ilanlar üzerindeki bütün yetki emlakçılara geçecek. İnternetten kiralık daire veya satılık ev gibi sahibinden satılık ilanları yetki belgesi olan emlakçılar verecek.

Emlakçılık yetki belgesi olmadan çalışmaya devam eden emlakçılara da 25 bin TL para cezası kesilecek. Yetki belgesi almayan emlakçıların da çalışmalarına izin verilmeyecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu