Memurlar İçin Yeni Zam Talebi!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, açıklanan son enflasyon verileri ile tahminlerine dikkat çekerek memurlar için en az yüzde 58'lik bir zam talebinde bulundu. Memur emeklilerinin sorunlarına da değinen Kahveci, hükümete çağrıda bulunarak "Bu hızla gitmesi durumunda önümüzdeki ay, 2024'ün ilk yarısı için verilen zammın tamamı enflasyon karşısında eriyecek." uyarısı yaptı.

Enflasyon oranının alım gücündeki kayıpları telafi edecek oranda maaşlara yansıtılıp yansıtılmadığı tartışmaları sürerken Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur ve memur emeklilerine “Yeniden değerleme oranı olan yüzde 58’den az olmamak üzere bir artış yapılması ve refah payı verilmesini” istedi.

“VERİLEN ZAM ERİYECEK”

Kahveci,Merkez Bankası’nın 2024 yılındaki enflasyon tahmininin yüzde 36 olduğunu ancak memur ve emeklilere yapılması öngörülen toplam artışın yüzde 26.5’ta kaldığına dikkat çekerek “Bu hızla gitmesi durumunda önümüzdeki ay, 2024’ün ilk yarısı için verilen zammın tamamı enflasyon karşısında eriyecek.” dedi.

“Böyle bir ücret politikası daha fazla sürdürülemez. Kamu görevlilerimizin alım gücünün yükseltilmesine yönelik olarak kamu alacaklarına uygulanan yeniden değerleme oranı olan yüzde 58’den az olmamak üzere bir artış yapılması ve refah payı verilmesinin zorunlu olduğunu vurguluyoruz.”

“KAMU ÇALIŞANLARI VE EMEKLİLERİN ÇARŞI PAZARA DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”

Çeker, kamu çalışanlarının ve emeklilerin çarşı pazarda karşılaştığı fiyatların TÜİK verilerinde de tescillendiğini belirttiği açıklamasında hükümete çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Memur emeklilerinin yaşadığı ekonomik sorunların giderilmesi için ise ocak ayı itibarı ile 12 bin 54 TL’ye yükselen ancak emeklilere verilmeyen ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmasının zorunlu olduğunu ısrarla belirtiyoruz. Yaşanan gelişmeler, açıklanan resmi rakamlar memur ve emekli maaşlarının sürekli eridiğini teyit eder durumdadır ve bu erimenin mutlak surette durdurulması gerekmektedir.

TÜİK’in rakamları bile ne kamu çalışanlarının ne de emeklilerimizin çarşı, pazarda karşılaştığı bu zamlara dayanacak gücünün kalmadığını söylemektedir. Yetkilileri bu gerçeğe göre hareket etmeye kamu çalışanlarına refah payını da içeren bir artış yapmaya çağırıyoruz.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu