Samsun’a Büyük Yatırım! “150 Kişiye İstihdam Sağlayacak”

Et ürünleri sektöründe Türkiye'ye yatırım yapmayı planlayan İranlı firma, 150 kişinin istihdam edileceği yatırımı Samsun'a yapmaya karar verdi.

Et ürünleri sektöründe Türkiye’ye yatırım yapmayı planlayan İranlı firma, 150 kişinin istihdam edileceği yatırımı Samsun’a yapmaya karar verdi. Yatırımla birlikte Samsun’un İran’da daha fazla tanınıp, turizminin gelişmesi de hedefleniyor.

Samsun’a İran’dan yatırım geliyor. Mehran Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehran Mahsafar ve Sadaret Tour Sahibi Ömer Uzun, düzenledikleri basın toplantısında Samsun’a yatırım müjdesi verdi. Et ürünleri sektöründe faaliyet gösteren İran firması, Türkiye’ye yatırımını Samsun’da gerçekleştirecek. Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi ve Trabzon alternatiflerine rağmen Samsun’u seçen İranlı yatırımcılar, şehirde en az 150 kişiye iş imkanı sağlayacak.

“İRANLI FİRMANIN SAMSUN’A YATIRIM YAPMASINI SAĞLADIK”
Samsun’u çok sevdiğini belirten Mehran Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehran Mahsafar, “Samsun’a getireceğimiz yatırımcı zincir marketler sahibi et sektöründe üretim yapıyor. Yatırımını Türkiye’ye taşımak istiyor. Biz Samsun’u bölgesel, coğrafi, büyüklük ve güzellik olarak yatırım için onayladık. İranlı yatırımcı da bize güvendiği için Türkiye’de Samsun’da yatırım yapmayı kabul etti. Yakın zamanda Samsun – İran Turizm ve İş İnsanları Buluşması gerçekleştireceğiz. İstanbul’da İranlı çok büyük yatırımcılar var. Samsun’da ilk adımı atan biz olduk.” diye konuştu.

“SAMSUN’A NEDEN 300 BİN İRANLI TURİST GELMESİN?”
Mehran Mahsafar, Samsun turizminin düşük seviyede olduğunu fakat İran turistleri ile hareketlendirebileceklerini dile getirerek, “İranlıların çoğunluğu Türkiye’yi seviyor. Yılda yaklaşık 3,5 ila 4 milyon İranlı turist giriş çıkışı oluyor. Bu giriş çıkıştan 500 bin kişi Van’a gidiyor. Diğerleri şehirler ise İstanbul, İzmir, Antalya ve Karadeniz’de de Trabzon’a gidiyor. Türkiye’de turizm verilerine baktığımız zaman diğer illere göre Samsun turizmi çok düşük seviyede. Neredeyse yok denecek kadar az. Biz diyoruz ki 500 bin İranlının turistin gittiği şehirler varken, Samsun’da neden 50, 100, 200 veya 300 bin turist ziyareti olmasın? Samsun’u tanıtmak için Samsun halkının ve iş adamlarının bize desteği lazım. Samsun için güzel şeyler düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“SAMSUN’UNUN ULUSLARARASI ARENADA TANITILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Sadaret Tour Sahibi Ömer Uzun, Mahren Group ile olarak yaptıkları birliktelik ile Samsun turizmini geliştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, “Bu birliktelikte önceliğimiz İran’daki turizmi, Samsun’a taşımak. Amacımız sadece turisti taşımak, konaklamak ve yeme içme amaçlı değil. Sağlık, eğitim, sanayi turizmine ve diğer dallarda da Samsun’a katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu birliktelik başlangıç itibariyle 7 Aralık’ta İran’dan gelecek yatırımcı arkadaşlarla, Samsun buluşması yapacağız. Samsunlu iş adamları ve İranlı yatırımcı buluşmasında yegane önceliğimiz Samsun’un uluslararası arenada yurt dışında tanıtılması olacak. Bu sayede Samsun’da nasıl turizmi geliştiririz çalışması yapıyoruz.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu