15 Temmuz Afişleri Tartışmalara Neden Oldu – 301

15 Temmuz Afişleri Tartışmalara Neden Oldu

Ankara’da medya temsilcileri ile Çankaya Köşkü’nde buluşan Başbakan Binali Yıldırım çok önemli konuşmalar yaptı.Yapmış olduğu konuşmada ise OHAL’ın 3 ay kadar daha uzatılabileceğini açıkladı.

15 Temmuz Afişleri Tartışmalara Neden Oldu

15 Temmuz için hazırlanan afişler tartışma konusu oldu.Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz yıl dönümü için yaptırılan afişler ile ilgili tartışma konusuna açıklık getirdi.Yıldırım tartışma konusuna şu sözleri ile açıklık getirdi.”Bizim ilk günden dediğimiz söz belli,’asker kılığına girerek halkımıza saldıran bu teröristler’, Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil etmemektedir bu teröristler Türk Silahlı Kuvvetlerinin, askerin tankını, topunu, helikopterini, uçağını çalarak ve bunlar ile milletimize bombalar, mermiler yağdıran, akıllarını kiraya vermiş katillerdir. Bu net bir şekilde ortada.Onun için alınganlık göstermeye gerek yok. Bu, kaldı ki çok belirli, emekli olmuş TSK mensuplarının, küçük bir grubun, insanları köpürtmeye çalıştığı bir konudur.Burada hiçbir zaman TSK’yı kötülemiyoruz,kimseyi hedef alma düşüncesi yoktur.Vatan savunmasına karşı zaafiyet yaratmaya kalkışmasınlar. TSK’yı yıpratmaya kalkışmasınlar. İlk defa mı böyle fotoğraf görülüyor,Bundan daha vahimlerini gördü bu millet dedi.

Amerika’dan 15 Temmuz Afişine Yasak

Amerika Birleşik Devleti’nin başkenti olarak bilinen Washington’da 15 Temmuz darbesi hakkında bilgilendirme yapan afişlerin sokaklara asılması yasaklandı.Amerika’nın bu davranışına Başbakan Binali Yıldırım”Amerika’nın bu tavrı kabul edilemez. Darbe kalkışmasını eleştiren afişleri engellemek samimiyetsizlik” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu