700’e Yakın İşci İşinden Olabilir! – 6216

700'e Yakın İşci İşinden Olabilir!

Samsun’un İlkadım ve Atakum Belediyeleri’ni 31 Mart’ta AK Parti’nin kaybetmesi sonrası değişen yönetimin, işçi fazlalığını ve çalışmayan işçiler olduğunu öne sürerek, toplamda 500’e  yakın işçinin işine son vermesi için hazırlık yaptığı öne sürüldü. AK Partili Büyükşehir ve Canik’te de benzer hazırlık olduğu belirtiliyor.

Belediyelerde çok sık gündeme gelen ‘işçi kıyımı’ nedeniyle listelerin hazırlandığı belirtilirken, İlkadım’da 50’nin üzerinde, Atakum Belediyesi’nde ise 400 üzerinde ilk etapta işçinin çıkarılmasının planlandığı ifade ediliyor. Geçtiğimiz günlerde, Atakum Belediye Başkanı CHP’li Cemil Deveci, 700 işçinin fazla olduğu yönünde açıklama yapmış, İlkadım Belediye Başkanı  İYİ Partili  Necaattin Demirtaş ta, çalışmayan 50’nin üzerinde işçi olduğunu söylemişti. 

İŞE GELMEYENLER İÇİN RAPOR

İşçi çıkarılacağı duyumu, belediyelerde çalışan işçileri endişelendirdi. Ancak işçi  çıkarılması henüz gerçekleşmeden, yerine alınacaklarla ilgili de listeler oluşturulduğu iddia ediliyor. CHP’li Atakum Belediyesi ile İYİ Partili İlkadım Belediyeleri’nde, şimdiden torpil arayışları sürerken, vekillerin, il başkanlarının bile torpil arayışında devreye sokulduğu iddia ediliyor. AK Parti  kanadında işten çıkarmaların siyasi bir kıyıma döndürülmeye çalıştığı ifade edilirken, Atakum ve İlkadım Belediye yönetimleri ise “Kadroların şişirildiğini, maaş ödenmesinde güçlük yaşandığı ve işçi çıkarılacaksa, raporlarla tespit edilmiş çalışmayan işe gelmeyen işçilerin çıkarılacağını” öne sürüyor. 

BÜYÜKŞEHİR VE CANİK’TE VAR

Büyükşehir’de de benzer bir çalışmadan söz ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in koltuğa oturmasından kısa bir süre önce eski Başkan Zihni Şahin döneminde alınan bazı çalışanların işten çıkarılacağı konuşuluyor. Canik Belediyesi’nde ise Başkan İbrahim Sandıkçı’nın bazı sözleşmeli çalışanların sözleşmesini yenilemeyeceği, maaş ödemesi güçlüğü çektiği gerekçesiyle işçi sayısında da azaltma yapacağı iddia ediliyor. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu