AK Parti’den ‘Tosuncuk’ açıklaması – 8747

AK Parti'den 'Tosuncuk' açıklaması

AK Parti Afyon Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya, yeni infaz düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 
Özkaya, CHP vekillerinin karşılıksız çek suçlarında hapis var. Tosuncuk infaz indirimi ile tahliye olacak diyerek yalan beyanda bulunduklarını belirtti. Özkaya, şöyle konuştu:

“Bu kişi birden çok süreli hapisten en az 32 yıl hapis yatacak olup asla indirimden yararlanamayacaktır. Karşılıksız çekle ilgili 26 Mart tarihinde yapılan düzenleme ile üç ay içinde yüzde 10’u, sonraki üç aydan sonra da 30 ayda bakiyesini ödemesi öngörüldü. O gün itibarıyla kimse hapiste kalmadı.”

‘Kürşat Yılmaz çıkmayacak’

Özkaya, “Ali İsmail Korkmaz’ın taksirle ölümüne neden  olanlar daha önce tahliye olmuştu. Kürşat Yılmaz, 32 yıl cezaevinde kalacak, hiç yararlanmıyor. Alâaddin Çakıcı, yaklaşık 20 yıldır cezaevinde infaz indirimiyle beş ay önce tahliye oldu” dedi.

‘Gamze Pala’nın katil zanlısı müebbet hapis alacak’

Özkaya, “Rahmetli Gamze Pala cinayeti, canavarca hisle işlendiğinden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alacak. İnfaz kanuna göre cezaevinde geçireceği süre 30 yıldır” diyerek konuştu.

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç da, şöyle konuştu:

“Tosuncuk denilen dolandırıcı ile ilgili suç örgütü kurmak ve yönetmekten her bir suçtan 3 bin 762 defa olmak üzere bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık, suçtan kaynaklı malvarlığı değerlerini aklama suçlarından da 75 bin yıl ceza istenmektedir. Tosuncuk ve suç ortağı arkadaşlarının alacağı süreli hapis cezasının infazı ile ilgili sürede indirim söz konusu olamaz.”

‘Emrah Serbes sertbest kalmayacak’

“İnfaz Kanunu’ndan faydalandığı söylenilen bir diğer isim de 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Emrah Serbes oldu. Ancak Serbes’in, infaz indiriminden yararlanmadığı üç sene denetimli serbestlikten faydalandığı belirtildi.

Yine, yüzüne kezzap atarak Berfin Özek’i tanınmaz duruma getiren Ozan Çeltik’in de tahliye olacağı öne sürülmüştü. Ancak İnfaz Kanunu’nda, kadına şiddet suçu kapsam dışı kalıyor. Berkin Elvan davasında ‘muhtemel kasıt ile adam öldürme’ suçundan yargılanan polis F.D.’nin de faydalanacağı iddiaları doğru değil. Yargılama  devam ediyor.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu