Suriye Devlet Başkanı Esad, İdlib’de Askerlerle Beraber – 7906

Suriye Devlet Başkanı Esad, İdlib'de Askerlerle Beraber

Türkiye’nin ABD ile antlaşmasından sonra gözler Soçi’de olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleştirilecek toplantı dünya kamuoyunun dikkatini çekiyor. Avrupa ülkeleri ve ABD’den açıklamalar gele dursun, Beşar Esad 2011 yılından sonra ilk defa İdlib’deki askerler ile görüştü. İdlib’deki gözlem noktasının Türkiye ile 15 kilometre bir mesafede yer alması dikkatlerden kaçmadı.

İdlib’e gittikten sonra askerlerle selamlaşma gerçekleştiren Beşar Esed 2011 yılından sonra gittiği haberi devlet televizyonu yayınladı.

Detaylı bir şekilde incelemelerde bulunan Beşer Esed’in Rusya ile Türkiye arasında gerçekleşecek toplantı öncesinde böyle bir şey yapması dikkatleri üstüne çekmesine sebebiyet verdi.

 

Türkiye ile Rusya Toplantısı

Türkiye ile Rusya arasında gerçekleşecek olan toplantının Soçi şehrinde gerçekleştirileceği belirtildi. İki devlet adamının da hazırda olacağı ve konunun Suriye olacağı belirtiliyor. Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak adıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrasında ABD ile anlaştığı belirtildi. Rusya ile görüşmeden nasıl bir sonuç çıkacağı ise merak konusu olarak belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu