Baro Başkanı Gürbüz’e Mektupla Tepki Gösterdi – 7349

Baro Başkanı Gürbüz'e Mektupla Tepki Gösterdi

Samsun Barosu avukatlarından Halis Dervişoğlu, “Bir meslek örgütü yöneticisi olmanın omuzlarıma yüklediği sorumlulukla adli yıl açılış programına katılacağım” açıklaması yapan Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz’e yazdığı mektupla tepki gösterdi.

Av. Dervişoğlu mektubunda, “Adli yıl açılışında yürütmenin karargahında fotoğraf vermek, diz çökmektir. Böyle bir fotoğrafın gelecekte çok konuşulacağını, Hukuk Fakülteleri’nde ders konusu olacağını öngörmek için müneccim olmak gerekmez”  dedi.

KARA BİR LEKE OLACAKTIR

Av. Halil Dervişoğlu, mektubunun son satırlarında şu mesajlara yer verdi; “Yeni adli yıl açılışı için yürütmenin karargahının uygun bir mekan olmadığı hususu Samsun Barosu yönetimi tarafından da kabul edilmektedir. ‘Mesleki sorunların muhataplarına doğrudan bildirilmesi gerektiği’ gerekçesiyle davete icabet edileceği anlaşılmaktaysa da, bu kararın yerinde olmadığını, bu yöndeki bir hareketin Samsun Barosu tarihine kara bir leke olarak geçeceğini bir kez daha ifade etmek isterim. Ancak buna rağmen ve sırf ‘mesleki sorunların çözümüne ilişkin kararlılık’ gerekçesiyle davet edilen yere gidilecekse; bu durumda, hikayeye göre, “kralın önünde eğilmek istemeyen bir kişinin huzura açılan kapının kendi boyundan kısa olduğunu görmesi üzerine geri geri eğilerek kapıdan içeri girmesi” gibi, yürütmenin karargahına geri geri yürüyerek girilmesini öneririm. Bu durumda kendilerine olan saygım katlanır. Aksi halde Samsun Barosu adına yürütmenin karargahına adım atanların beni temsil etmediklerini, edemeyeceklerini belirtmek isterim.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu