Canan Karatay'dan Çocuklara Kızartma Yedirmeyin Uyarısı – 436

Canan Karatay'dan Çocuklara Kızartma Yedirmeyin Uyarısı

Türk insanı için vazgeçilmez bir yemek olan patetes kızartması,Canan Karatay için çok tehlikeli bir besin yaz aylarında çokca tüketilen patates kızartmasının özellikle çocuklara zararlı olduğunu söyleyen Karatay ebeveynleri uyardı.Çocukları patates kızartmasından uzak tutulması gerektiğini açıklayan Karatay önemli açıklamalar yaptı.Bir çocuğun yemek alışkanlıkları anne ve babadan geçer anne baba ne yerse çocukta onları yer onlara alışır bu yüzden anne ve babalara burada önemli bir görev düşüyor gerekirse çocukları için kendi beslenme tarzlarını değiştirecekler diye açıklama yapan Canan Karatay patates kızartmasının zararlarını açıkladı;

“Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın. Kızardığı zaman trans yağlar meydana geliyor bu bir. Bir de ketçap bağımlılık yapıyor. Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. Ama kızartma kesinlikle olmaz.” ifadelerini belirtti.

Bu açıklamanın ardından konuşmasına şu sözler ile devam eden Karatay “Ben sizlere veya çocuklarınıza patates yemeyin demiyorum elbette yiyeceksiniz patates gibi sağlıklı bir besini yememek hata olur ancak sağlıklı bir şekilde tüketin mesela en sağlıklı şekili olan patates haşlaması olarak tüketin patatesi kızartarak yerseniz zararlıdır”açıklamsında bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu