Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı: Canik’e Yeni Hanım Konakları Yapacağız

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçedeki kadınları sertifikalı mesleki eğitimlerle buluşturarak önemli bir istihdam atağı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçedeki kadınları sertifikalı mesleki eğitimlerle buluşturarak önemli bir istihdam atağı gerçekleştirdiklerini belirtti. programda konuşan Sandıkçı, hanımların ilgi alanları ve yeteneklerine göre çeşitli meslek alanlarında eğitim alma imkanı sunduklarını vurguladı. Son 5 yılda 3 bin 730 hanım kardeşlerine uygulamalı ve teorik olarak sertifikalı mesleki eğitim verdiklerini ifade eden Sandıkçı, bu eğitimleri tamamlayan kadınların nitelikli personel olarak farklı sektörlerde iş hayatına katıldığını ve bazılarının kendi işletmelerini açtığını dile getirdi.

Ayrıca, ilçeye kazandırılan yeni Hanım Konakları ile kadın istihdamında lider konuma geldiklerini vurgulayan Sandıkçı, genç iş kadınlarının istihdamı projesi ve CAMEK Kadın Mesleki Eğitimleri gibi programlarla kadınların mesleki gelişimlerine destek olduklarını belirtti. Başkan Sandıkçı, yeni projelerle daha fazla kadına ulaşacaklarını ve meslek sahibi yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Başkan Sandıkçı’nın ziyaret programına MHP Canik İlçe Başkan Vekili Serkan Öztürk, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Donbay ve AK Parti Canik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cansu Yeşilyurt da eşlik etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu