“EKO’NU YARAT.” Projesine Başvurular Başladı – 9352

Konsept ve koreografisi Tuğçe Tuna’ a ait olan eserde sanatçı; “Ağaç – Duvar – Rüzgar – Kabuk – Kuyu” kelimelerinden yola çıkarak, dürtülerin ve reflekslerin fiziksel ekoları ile koreografik kodlamalarını geliştirdi, üretilen problemlerle belleği şaşırtma yoluna giderek, cevaplar aramaya başladı. Yanı sıra Tuna, paranoya, bırakma, kandırma, sezgi, biriktirme, izleme, önleme, an’lık hatırlama gibi itkilerin vasıtasıyla çalışmalarını sürdürmüş ve seyircinin karşılıklı yerleştirildiği EKO, ön-arka ve geçmiş-gelecek ilişkisine odaklanmıştı.

Süresiz bir proje olarak isteyen ve ilgi duyan herkesin katılımına açılan “EKO’nu Yarat.” a iki şekilde video üreterek katılım gösterilebilir. Bunlardan ilki eserde seçilen dansçının, orijinal EKO koreografi setinin, aynı sıralamayla, farklı mekanlarda yapılması; ikincisi ise “Ağaç – Duvar – Rüzgar – Kabuk – Kuyu” kelimelerinden ilhamla katılımcıların kendi koreografisini üretmesi olabilecek. Katılımcılar her iki tercihinde de farklı mekanları kullanabilecek ve her iki şekilde de projeye katılım sağlayabilecek ancak kompozisyonda sıralama nasıl olursa olsun, koreografi zamanlaması Ağaç: 20 / Duvar: 12 / Rüzgar: 9 / Kabuk: 10 / Kuyu: 7 saniye olarak toplam 58 saniye tutulması ve Ağaç bölümü başladığında müziğin (Müzik; Vahit Tuna 2008) başlaması gerekiyor.

Eser hakkında bölümlerin yer aldığı kısımlar, detaylı hareket videoları, müzik, koreografik açılımlar ve sunum bilgileri Echo/eko YouTube adresinden ulaşılabilecek. Katılımcılar sormak istediklerini ise @echo__eko Instagram veya Echo2008eko@gmail.com’dan sorabilecekler. Katılımcılar çektikleri videoları Echo2008eko@gmail.com adresine gönderebilecekler ve bu videolar @Echo__eko Instagram ile Echo__eko YouTube hesaplarından paylaşılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu