Gıda Devi Kaanlar Gıda’ya Fahiş Fiyat – 6937

Gıda Devi Kaanlar Gıda'ya Fahiş Fiyat

Türkiye’nin peynir üreticisi markalarından olan Kaanlar firması, Samsun Gıda OSB’den yatırım yapmak için yer talebinde bulunmuştu. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın yönetim kurulu başkanı olduğu firmaya, Gıda OSB’nin birinci etabında yer verilmemişti. Konunun gazetemizde yer alması üzerine Vali Osman Kaymak, olaya müdahale etmişti. Gıda OSB’nin ikinci etabı için Kaanlar firmasına fahiş bir teklif yapıldı. 

4 MİLYON LİRA PEŞİN İSTENDİ

Kaanlar firmasına, Gıda OSB’nin ikinci etabı için metrekareye 200 lira fiyat çekildi.Taksit beklerken 4 milyon lira gibi bir rakamı  peşin ödemesi istenen Kaanlar, yatırımını Kavak OSB’ye kaydırdı. Samsun Gıda OSB’deki talebinden vazgeçen Kaanlar Gıda Sahibi ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Kavak OSB’den 18 dönüm yer baktı. Kaanlar firmasının süt ve süt ürünleri üretim tesisini Kavak’a kuracağı belirtildi. 

BESİCİLERLE ÜRETİM MODELİ 

Kaanlar firmasının, Kavak OSB’nin alt yapısının hazır olması ve alt yapı bedeli olarak kendisinden metrekareye 5 lira istenmesinin yatırımı kaydırmasında etkili olduğu öğrenildi. Kaanlar firmasının Tekirdağ’da üretim tesisi bulunuyor. Tekirdağ’da günde 750 ton süt toplayan Kaanlar, 11 bin besiciye ulaşıyor. Kaanlar firmasının 45 gün içinde süt paralarını üreticilere ödüyor. Kaanlar’ın Kavak, Vezirköprü, Havza ve çevre illere süt tankları kuracağı ve günde 40 ton süt toplaması hedefleniliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu