Fahiş Fiyat Kontrol Altına Alınmalı – 9219

Fahiş Fiyat Kontrol Altına Alınmalı

Havza Buğday Pazarı Derneği Başkanı Sencer Gedik deneme tarlalarında incelemelerde bulundu. Gedik inceleme sonrası yapmış olduğu açıklamada; “Hasada yakın bir zaman kala buğday ve arpalar için son ilaç dönemine girmekteyiz. Genel olarak pas diye adlandırdığımız hastalık hem verimi hem ürünün kalitesini ve rekoltesini olumsuz etkilemektedir. Bunun çözümü ise erken dönem de zamanın da ilaç mücadelesidir.”dedi.

Havza Buğday Pazarı Derneği Başkanı Sencer Gedik korono virüs salgının gıda güvenliği konusunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu belirterek; “ Yaşadığımız bu süreçte dünyada gıda güvenliğinin ne kadar ciddi olduğunu tüm insanlar fark ettirmiştir. Ülke olarak milli tarımın be buğday üretiminin milli gıda için önemi daha iyi anlamış durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile Havza’da çiftçi büyüklerimiz, ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz arazilerini boş bırakmayarak ekimlerini yaptılar. Şimdi bu ekilen ürünleri koruma zamanı.” Dedi.

 Yüksek verim ve ekonomik gelir için tarlada ki ürüne sahip çıkılaması gerektiğini ifade eden Havza Buğday Pazarı Derneği Başkanı Sencer Gedik; “Buğdaylarımıza iyi bakalım, ürünlerimizi ziyan etmeyelim. Buğday Borsası olarak bizlerde çiftçimize destek olmak için onların ürünlerinin en yüksek değeri bulması için çaba harcamaktayız. Son zamanlarda çiftçimizin girdi maliyeti çok artarak özellikle gübre fiyatları sezon öncesi düşük, sezon zamanı çok fahiş şekilde artmakta. Fiyatlarda artış yaşanmasa bile zaten yüksek olması kullanılması gereken gübre miktarını etkilemekte. Dolayısıyla toplam rekolteye eksi yönde etki etmektedir. Bu durumun bir an önce kontrol altına alınması gerekmektedir. Çiftçilerimizin ürünlerini kontrol etmesini hatırlatırken biz buğday pazarı borsası olarak elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya hazırız.” Dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu