İnternet Bağımlısı Olanlarda Şizofren Hastalığı Görülüyor – 454

İnternet Bağımlısı Olanlarda Şizofren Hastalığı Görülüyor

Günümüzde en sık görülen hastalıklardan biride bağımlılıktır.Bu sadece uyuşturucu,kokein bağımlılığı olarak bilinmesin genç neslin en çok bağımlı olduğu şey şüphesiz internetdir.küçük çocuklardan tutun gençlere kadar birçok insanın baş belası olan internet sizleri bağımlı hale getiriyor ve siz bunu anlamıyorsunuz anlamadığınız için bu hastalık ilerliyor özellikle anne babaların 5-6 yaş gibi çocuklarına ağlamaması için veya evde uslu durması için eline telefon veriyorlar bu durumda çocuk bütün gün oyun oynuyor gerçek hayatıda oyun zannediyor fark etmiyor yani gerçek hayat ile sanal hayatı karıştırabiliyor.Buda ciddi rahatsızlıklara neden oluyor internet bağımlılığının zararlarını hakkında bizlere bilgi verecek olan Psikiyatrist Kuzeymen Balıkç şu açıklamaları yaptı;

“İleriki yıllarda internet bağımlılığı konusunda ciddi sorunlar bizi bekliyor. Risklere daha açık bir dünyada yaşıyoruz. Sokağa çıktığınızda başınıza bir şey gelme ihtimali internette bir şeyle uğraşırken başınıza gelme ihtimalinden daha düşük. İnsanlar yaşamlarını internet üzerinden yürütüyorlar” ifadelerini kullandı.

Küçük çocukların internet kullanması şizofren hastalığa neden oluyor Psikiyatrist Kuzeymen ‘sadece bu da değil çocuklar içe kapanık oluyorlar diğer bir ismi ile asosyal bir birey haline geliyor.İnternet bağımlısı insanlar için gerçek dünya tamamen yerini sanal dünya’ya bırakıyor.Buda ruhsal hastalıklara yol açıyor” açıklamasını yaptı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu