İşe İade’nin Faturası Belediyeye Ağır Geldi – 6565

İşe İade'nin Faturası Belediyeye Ağır Geldi

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Atakum Belediye Başkan aday adayı olan AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları eski Başkanı Mustafa Eyüpoğlu, eski Başkan İshak Taşçı ile arasında yaşanan problemlerden dolayı 2016 yılında işten çıkarılmıştı.

Mustafa Eyüpoğlu, Atakum Belediyesi’ne ‘işe iade davası’ açtı ve 3 yıl sonra davayı kazandı. Eyüpoğlu, mahkemenin kararı ile birlikte Atakum Belediyesi’nde yeniden çalışmaya başladı.

2016’DA İŞTEN ÇIKARILMIŞTI

Samsun’da yayın yapan internet haber sitesi Samsunvehaber.com’un haberine göre; Mustafa Eyüpoğlu, 2014 yılında İshak Taşçı’nın ‘Atakum Belediye Başkanı’ olmasının ardından belediyede ‘çözüm merkezi sorumlusu’ olarak göreve başlamıştı. Eyüpoğlu, 2 yıl belediyede çalıştıktan sonra dönemin Başkanı İshak Taşçı ile ters düşünce, Eylül 2016’da işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan Eyüpoğlu, konuyu yargıya taşıdı. 3 yıl süren dava bir süre önce karara bağlandı ve mahkeme, Eyüpoğlu’nun ‘işe iadesine’ karar verdi.

BELEDİYE ‘GERİ GELSİN’ DEDİ

AK Partili Mustafa Eyüpoğlu’nun ‘iş iade kararı’ sonrası gözler CHP’li Atakum Belediyesi’ne çevrildi. Mahkeme kararında, “4+4 maaş, yıllık izin, kıdem ve ihbar tazminatları ve farkların ödenmesi” hükmü yer alıyordu. Borç batağında olan Atakum Belediyesi yönetimi, ‘4 maaş ve haklarının ödenmesi’ koşuluyla işine geri dönmesini kabul etti. Eyüpoğlu, kısa bir süre önce Atakum Belediyesi’ndeki görevine tekrar başladı.

Kaynak: HHALK

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu