Kaz Dağları Yeniden Gündemde – 7836

Kaz Dağları Yeniden Gündemde

Kaz dağlarında yapılan altın araştırmasına ilişkin olarak gündeme yeni bomba düştü. Kaz dağlarında altın araştırması yapan şirketin yeni ruhsatının yenilenmediği kamuoyuna duyuruldu. Altın aramalarına ilişkin olarak sosyal medya üzerinden birçok tepkinin gerçekleştirildiği Alamos Gold firmasına ruhsat verilmeyerek projenin durdurulduğu açıklandı.

 

Şirketten Açıklama Gecikmedi

Şirketten yapılan açıklamaya göre Enerji Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğü ve en kısa zamanda altın aramaya devam edileceği bildirildi. Şirketin altın aramaya dair ruhsatının iptal ettirilmediği sadece ruhsatın yenileme sürecine girdiği açıklandı. Süreç tamamlandıktan hemen sonra altın aramaya ilişkin olarak çalışmaların devam edeceği bildirildi.

 

Siyanürün Doğaya Zararı

Siyanür yüzünden birçok ağacın kesilmesine neden olan şirket sosyal medya üzerinden linçe uğramıştı. Birçok şehirde tepki açıklamalarına maruz kalan şirket yeniden ruhsatın yenilerek altın aramalarına başlanacağını duyurdu. Bu duyuruya bağlı olarak sosyal medyadan tepkiler çığ gibi sürmeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu