Ladik’teki Skandal Görüntülerle İlgili Başkan Özel Açıklama Yaptı – 8387

Ladik'teki Skandal Görüntülerle İlgili Başkan Özel Açıklama Yaptı

Yavru köpeklerin sağlık durumu ve bakımları hakkında gönüllü personelden bilgi alan Başkan Özel, gündemi meşgul eden konu hakkında da açıklama yaptı.

Yavru köpeklerin soğuk kış günlerini sağlıklı bir şekilde atlatabilmeleri için geçici süre Ladik Belediyesi tarafından korunakta yavrulara sahip çıkıldığını ifade eden Özel: “Belediyemiz kış aylarında yavru köpekleri soğuktan korumak için imkanlar dahilinde onlara sahip çıkmıştır. Son zamanlarda sosyal medya mecralarında ve basında yer alan haberler tamamen asılsızdır.

Kimliği belirsiz kişilerce hastalanan, araç çarpması sonucu yaralanan ve ölen hayvanlar korunak çevresine terkedilmiş, bu istenmeyen kötü görüntülerin sebebi sanki Ladik Belediyesi’ymiş gibi sosyal medya hesaplarından gerçek dışı paylaşımlar yapılmıştır.

Bugün geçici korunağımızı ziyaret ettim. Yavruların sağlığı gayet iyi. Rahatsız edici herhangi bir durum söz konusu değil. Malumunuz memleketimizde kış mevsimi ağır geçiyor. Geceleri -20 dereceyi gören Ladik’te, bizde sevimli yavrulara sahip çıkmak istedik. Yavru köpeklerin kış mevsimini sağlıklı bir şekilde atlatabilmeleri için kurulan geçici koruma alanı, onların sıcak yuva olarak soğuk kış günlerini geçirebileceği bir yaşam alanı olarak düşünülmüştür.

Gönüllü personelimiz tarafından da yavru köpeklerin bakımları yapılmış ve yemekleri verilmiştir. Hastalanan köpeklerin tedavileri uzman kişilerce yapılıp, ihtiyaçları giderilmiştir. Bir nevi onları yaz mevsimine hazırlıyoruz.

Yüce Allah’ın yarattığı her şey güzeldir. İnancımız gereği biz insanoğlu bütün canlılara karşı merhametli olmalıyız. Bu güzelliklere kim kasten kıymak ister ki! Değerli halkımızdan rica ediyorum. Onlara hep birlikte sahip çıkalım. İmkanı olan vatandaşlarımız evlerinin önüne kapların içerisinde yemek atıkları ve su bıraksınlar. Merhamet, sevgi ve hoşgörü medeniyetinden hayvanlar da nasibini alsın.” dedi. HHALK Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu