Volkswagen Türkiye İçin Resmî Açıklama Geldi – 7876

Volkswagen Türkiye İçin Resmî Açıklama Geldi

Volkswagen Türkiye Fabrikası uzunca süredir kurulma kararı alınıyordu. Manisa’da kurulacak olan Volkswagen Türkiye Fabrikası Alman gazetelerinde karardan vazgeçildiği ile ilgili haberler çıkınca gündem olmuştu. Yeni yapılan açıklamaya göre şirket yeni bir fabrika açacağını duyurdu.

VW teftiş kurulu üyesi olan Stephan Weil’in açıklamasına göre karardan vazgeçme sebebi Barış Pınarı Harekâtı idi. Alman gazetesinin de gündemine oturan bu karardan sonra yeni bir karar geldi.

Volkswagen Şirketi Türkiye Fabrikası İçin Alternatif Aramadı

Gelen habere göre resmî açıklamayı yapan Andreas Tostmann yaptı. Tostmann Türkiye’deki bütün gelişmeleri yakından takip ettiklerini duyurdu ve şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’de kurulması beklenen üretim tesisi için şu an da beklemedeyiz fakat yeni bir tesis yeri arayışı içinde değiliz” dedi.

Volkswagen’in bu açıklamasıyla yeni fabrikanın Bulgaristan’a yapılmayacağı kesinleşti. Bu her ne kadar sevindirici olsa da Bulgaristan, Alman gazetesinin yaptığı açıklamayla halk teşviği yapacağını söylemişti.

Düşük maliyetle fazla kar edebilecekleri için ülkemizi tercih ettikleri aşikâr. Fabrikanın kurulmasıyla birlikte Passat ve Skoda Superb model arabalar Türkiye’de üretilecek.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu