Mahkeme Türkiye Sınırları İçerisinde Uber’in Tüm Faliyetleri’nin Durdurulmasına Karar Verdi – 7842

Mahkeme Türkiye Sınırları İçerisinde Uber’in Tüm Faliyetleri'nin Durdurulmasına Karar Verdi

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, internet sitesi aracılığıyla kişilere ulaşım hizmetleri sağlayan Uber firmasına ilişkin davada kararını açıkladı. Mahkeme, Uber’in tüm faaliyetlerinin durdurulmasına ilaveten, firmanın internet sitesine erişimin engellenmesini de kararlaştırdı.

Uber’in ülkedeki faaliyetlerinin sona ermesi ve internet sitelerinin erişime kapatılması talepleriyle açıldığı belirtilen davanın yedinci duruşması yapıldı. Mahkemede davacılar, Birleşik Taksiciler Derneği ve İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası olurken, davalı Uber Turkey Yazılım Ltd. Şti. ve Uber BV oldu. İki tarafın avukatları da duruşmada yerlerini aldılar.

Bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, Uber’in faaliyetleri ile taksicilik arasındaki benzerliğe dikkat çekilerek, bu durumun haksız bir rekabeti meydana getirdiği aktarıldı.

Davacı avukatları, raporda sözü edilen haksız rekabetin sona erdirilmesi için Uber’in faaliyetlerinin bütünüyle durdurulmasını ve internet sitelerine erişimlerin engellenmesini talep ettiklerini beyan ettiler.

Davalı firmanın avukatları ise Uber’in haksız rekabet yarattığını tespit eden bilirkişi raporuna itirazları bulunduğunu vurgulayarak yeni bir bilirkişi raporu talebini mahkeme heyetine sundular.

Raporu ve iki tarafın beyanlarını dinleyen heyet, bilirkişinin teknik incelemede bulunduğunu ve verilen raporun hukuki nitelik taşıdığını gerekçe göstermek suretiyle davalı avukatlarının talebini uygun bulmadı.

Mahkeme heyeti, Uber’in haksız rekabet oluşturduğunu tespit etti ve Uber’in tüm internet sitesi ve uygulamalarına erişimlerin engellenmesine karar verdi.

Karar, davacı taksicilerce sevinçle karşılandı ve haksız rekabetin artık sona ereceği düşüncesi dile getirildi.
 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu