Öğrenciler Samsun’u Gezdi – 10731

Öğrenciler Samsun'u Gezdi

Samsun’da Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında kalan üniversite 1. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “GSB Yurtları Gelin Tanış Olalım “ projesi kapsamında, gençler şehrin tarihi, turistik, kültürel mekanları gezmeye devam ediyor 

ÖĞRENCİLER SAMSUN’U GEZDİ
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce; Samsun’da öğrenim görecek ve yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilerin, yaşayacakları ili tanımaları, çevreye uyumu ve gönüller arasında muhabbet köprüleri kurmak amacıyla; “GSB Yurtları Gelin Tanış Olalım “ projesi çerçevesinde, öğrencilere şehrin tarihi, turistik, kültürel mekanları gezdirildi.

KÜLTÜREL VE TARİHİ MEKANLARA ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Gezi kapsamında öncelikle Samsunum 1 Gemisi ile tura katılan öğrencilere, şehrin markalaşmış lezzeti olan simit, peynir ve sıcak çay ikramı ile Karadeniz sularında gezdi. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919 ‘da Samsun’a çıktığı Bandırma Vapuru’nun replikası, Panorama Müzesi, Samsun Kent Müzesi ve Amazon Köyü ziyaretleri gerçekleştirildi.

FEYZULLAH DERECİ BAŞARI DİLEDİ
Bandırma Vapuru gezisi sırasında öğrenciler ile bir araya gelen Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci gençlere, Samsun’da eğitim gördükleri sürece her zaman yanlarında olacağını belirtti. Yurtlarıyla, spor tesisleriyle, şehrin doğal, kültürel güzellikleriyle adeta bir öğrenci şehri olduğunu dile getiren Dereci öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu