Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin girişine bariyer konuldu – 5531

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin girişine bariyer konuldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ’nin içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150’lik zammı DİSK’e bağlı Emekli Sen üyeleri tarafından Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen eylem ile protesto edildi. Polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, zabıta ekipleri Büyükşehir Belediyesi’nin tarihinde ilk kez belediye önüne barikat ördü. 

SEÇİMDEN ÖNCE İNDİRİM SONRA BİNDİRİM 

Belediye bahçesine alınmayan emekliler, bunun üzerine basın açıklamasını Büyükşehir Belediyesi’nin karşısında gerçekleştirdi. Zammın geri çekilmesi çağrısında bulunarak sloganlar atan grup, ellerinde ‘Su temel ihtiyaçtır, satılamaz, ilk icraat suya yüzde 25 zam kabul etmiyoruz, seçimden önce indirim seçimden sonra bindirim’ yazılı pankartlar taşıdı. 

SAMSUN PAHALI SU TÜKETİYOR 

İstanbul ve Ankara’da suyun ucuzlatıldığı hatırlatan Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın, “ Onlar bir bir suyu ucuzlatırken, Samsun’un yeni seçilmiş belediye başkanının suya zam yapmış olması partilerin belediyecilik anlayışını anlamak bakımından önemli bir kriter olmuştur. Bu zammın hiçbir gerekçesi bulunmamaktadır. Zaten diğer illerden pahalı olan Samsun’daki su fiyatlarının yükseltilmesi halkımızı ve emeklileri ekonomik olarak zor duruma itmiştir” diye konuştu.

YA BIRAK YADA ZAMMI GERİ ÇEK

Aydın şöyle devam etti; “Suyu en ucuz, en kaliteli şekilde mümkünse ücretsiz olarak halkına sunmak her belediyenin asli görevidir. Diğer ekonomik olanakları ve tasarruf tedbirlerini zorlamadan, zam yapmaktan başka çarem yoktur diyen belediye başkanı ya diğer belediyelere bakarak bu işin yolunu yordamını öğrenmeli yada şimdiden bu işi bırakıp gitmelidir. Bizler zammın geri alınmasını ve emeklilere indirim yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

EYLEMLER SÜRECEK 

Tepkilerden sonra belediye önündeki barikat kaldırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile görüşme talep eden DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın, Çözüm Merkezi’ne yönlendirildi. Aydın, Başkan Demir ile görüşemedi. Mustafa Demir’in yanıt vermemesi halinde eyleme devam edeceklerini vurguladı. Eyleme CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak ve ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli’de katıldı.

Ortak akılcı Demir görüşmedi bile 

Seçim dönemi ortak akıl ve istişareden söz eden  Başkan Demir, ‘ortak akıl yerine, barikatları harekete geçirdi. Demir, görüşme talep eden DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Aydın’ı kabul etmedi. Eylemciler, “Demir’in ‘birlikte çözeriz ve istişare sözleri de’ havada kaldı” dedi. 

Emekliler eylemleri sürdürmekte kararlı

Büyükşehir Belediye Binası’nın karşısında su zammına tepki gösteren DİSK Emekli Sendikası Samsun Şubesi üyelerinin ve eyleme katılan vatandaşların belediye meydanına girmesi barikatlarla engellendi. Emekliler, “Zam geri alınmazsa, eylemler sürecek” dedi.

Oturma eylemi yaptılar

Eylemciler ellerindeki pankartlara, ‘Su temel ihtiyaçtır, satılamaz’, ‘İlk icraat suya yüzde 25 zam kabul etmiyoruz’, ‘Seçimi kazandınız gerisi önemli değil öyle mi? ve ‘Seçimden önce indirim seçimden sonra bindirim’ yazarak, indirim istedi.

 

HHALK

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu