Samsun Valisinin 1.7 Milyonluk makan aracı mecliste..! – 5508

Samsun Valisinin 1.7 Milyonluk  makan aracı mecliste..!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Samsun Valisi Osman Kaymak’a tahsis edilen 1 milyon 668 bin liralık makam aracının israf olduğunu TBMM’de söyleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ekonomik krize dikkat çekti. 

Neredeyse her gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin lüks makam araçları ile ilgili yapılan haberlerin olduğunu söyleyen Türkkan, “Bugünlerde İçişleri Bakanlığı Samsun Valisi’ne piyasa değeri 1 milyon 600 bin lira olan süper lüks bir makam aracı tahsis etmiş. Emekliye verilecek bayram ikramiyesine enflasyon oranında dahi zam yapamayan hükümet kamuda harcamalara ve israfa son sürat devam etmektedir” diye konuştu.

LÜKS İÇİNDE YAŞATMAYIN

“Bu millet akşamları orucunu peynir ekmekle açıyor” diyen Lütfü Türkkan, “Peynirinde en ucuzunu yiyor. Komşusu açken tok yatmayan peygamberin ümmeti olarak halkın ekonomik krizi en derin şekilde hissettiği bugünlerde yöneticilerinizi lüks içerisinde yaşatmayın. Zannetmeyin ki milletin dikkatinden kaçıyor. Millet bunu esefle izliyor. Millet bu manzaralar karşısında beddua ediyor. Bu müsriflikten, bu israftan biran önce vazgeçin. Şatafat nam getirir ama hak getirmez” ifadelerini kullandı.

HHALK

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu