Samsun’da Aşk Tüneli’nde Ağaç Katliamı! – 6578

Samsun'da Aşk Tüneli'nde Ağaç Katliamı!

Dünyada eşi ve benzerine az rastlanabilen ‘ağaç tünelleri’ yurt dışında bazı ülkelerde koruma altındayken, Samsun’un Terme İlçesi’nde de bulunan, yeşil ve sarı rengin tüm tonlarının hakim olduğu, eşsiz güzellikteki  ‘Samsun Aşk Tüneli’nde bugünlerde bölge sakinleri tarafından ağaç katliamı yapılıyor.

AĞAÇ KATLİAMI VAR

Ülke genelindeki binlerce takipçisi olan, şehir şehir gezerek evlenecek olan çiftlerin bu özel günlerini fotoğraflayan, aynı zamanda Samsun’daki düğün fotoğrafçılarının da uğrak mekanı olan, inanılmaz doğa görüntülerinin çekilebildiği ve adına da ‘Samsun Aşk Tüneli’ denilen bölgede ağaç katliamı yapılması fotoğrafçıların tepkisine neden oldu.

BU SEFER KATLİAMI FOTOĞRAFLADILAR

Yine düğün fotoğrafı çekmek için bölgeye giden fotoğrafçılar; “Dünyada eşi ve benzerine az rastlanabilen doğal bir oluşum ve çok uzun bir tünel. Samsun’un en güzel mekanı yüzyıllık oluşum yok oluyor. Samsun Aşk Tüneli’nde ağaç katliamı yapılıyor” diyerek, bu defa düğün fotoğrafı yerine ağaçları kesen ve taşıyan bölge sakinlerini fotoğrafladı.

CAMİDE KULLANILACAKMIŞ

Samsun’da çekime gelen ünlü bir düğün fotoğrafçı, “Ben bir vatandaş olarak elimden geleni yapmaya çalıştım. Aramadığım yer kalmadı ama kimse ilgilenmedi. ‘Neden kesiyorsunuz’ diyorum, ‘kesilen ağaçları camiye götüreceğiz’ diyorlar. ‘Kimden izin aldınız’ diyorum, ‘iznimizi aldık sizi ilgilendirmez’ diyorlar. Bu nasıl bir vicdandır. Nasıl kesebiliyorsunuz. Bu kesime nasıl izin verilir. Bir doğal güzellik kolay yetişmiyor. Samsun halkını ve çevre örgütlerinin bu ağaçların kesimine engel olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu