Samsun’da şok iddia! Doğum Günü Partisi Yaptılar, İki Kişi Coronadan Hayatını Kaybetti – 8768

Samsun'da şok iddia! Doğum Günü Partisi Yaptılar, İki Kişi Coronadan Hayatını Kaybetti

Bafra’nın emenli Köyü Mahallesi’nde ikamet eden anne ve oğul  N.U (55) ve N.T (74) isimli şahıslar koronavirüs Covid-19 salgını nedeni ile hayatlarını kaybetti.

VİRÜSÜ İSTANBUL’DAN GETİRDİLER
Emenli Köyünden bir vatandaştan aldığımız bilgiye göre, N. U. (55) isimli kişi 20 gün önce  İstanbul’a kızını almaya gittiği, geldikten sonra da evde kızına doğum günü partisi yapıldığı söylendi. N.U bir takım belirtileri hissetmesine rağmen hastaneye gitmeyerek ve bir çok insanla sosyal mesafeyi korumayarak birçok kişiye bulaştırdığı söylendi.

BULAŞTIRDIĞI KİŞİLER KENDİLERİNDEN ŞÜPHELENEREK HASTANEYE GİTTİ
N.U’nun tekrar kendisinden şüphelendiği halde hastaneye gitmediği ve bu zaman zarfında köyde ki vatandaşlarla görüştüğü onlara da bulaştırdığı belirtildi. Emenli köyünden bazılarının hastanede tedavi gördüğü ve bazılarının ise evlerinde kendilerini izole ettikleri belirtildi.

YÜZÜN ÜZERİNDE HASTA VAR
Yapılan İncelemelerde ise koronavirüsün en çok yayıldığı alanlar pazar yerleri, banka ATM’leri olarak belirlendi. Banka ATM’lerinde ise tedbir hala alınmazken gün içerisinde yüzlerce kişi sosyal mesafeyi dikkate almaksızın tehlikeye davetiye çıkarıyorlar.

Bir diğer yayılma noktası ise Bafra’da bulunan Pazar yerlerinin olduğu belirtildi. İddiaya göre ise Bafra’da yüzlerce kişinin bu salgına bulaştığı ve dikkat edilmezse vakaların artacağı gelen bilgiler arasında.

Kaynak: Bafra55.net

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu