Samsun’da Su Zammına Tepkiler Artarak Büyüyor – 5516

Samsun'da Su Zammına Tepkiler Artarak Büyüyor

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi SASKİ’nin içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150 zam yapma kararına tepkiler sürüyor. Önceki gün SASKİ önünde vatandaşların zam kararını protesto etmesinin ardından bugünde Büyükşehir Belediyesi önünde DİSK’e bağlı Emekli Sen üyeleri su zammını protesto ederek saat 14.00’te oturma eylemi yapacak. Zamma bir tepki de TÜKODER’den geldi. 

ZAM GERİ ÇEKİLMELİ 

Tüketiciyi Koruma Derneği(TÜKODER) Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, su zammının  kabul edilemez olduğunu söyledi. Zammın geri çekilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız’a çağrı yapan Yaktı, “Samsun ulaşımda en pahalı il. En pahalı ekmek ve pideyi tüketiyoruz. Şimdi de en pahalı suyu tüketeceğiz. Allahınızdan korkun. Vatandaş zaten zor geçiniyor. Allah’ın suyunu fahiş zamla birlikte vatandaşlara mı satacaksınız? Belediye’nin 1 milyar 400 milyon borcu var. Bu borç halka fatura edilemez. Yapılan zam geri çekilmeli “dedi. 

MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİLİYOR 

Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın, su zammı ile ilgili bugün yapacakları eylemde zammın geri çekilmesi çağrısını duyuracaklarını açıkladı. Aydın,  “Yapacağımız eylemde emekliler içinde ayrı bir indirim yapılmasını talep edeceğiz. Seçimden önce suya yüzde 15 indirim, sonra ise yüzde 25 zam yapıldı. Bu milletin aklıyla alay etmektir. Dar gelirliler zora düşecektir. Zam vakit geçirilmeden geri çekilmelidir “dedi. 

Emekliler bugün, Büyükşehir Belediyesi önünde saat 14.00’te oturma eylemi yapacak. TÜKODER Başkanı Yaktı ve Emekli Sen Başkanı Aydın, zammın geri çekilmesi çağrısı yaptı.

HHALK

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu