SASKİ’nin derdine bak..! – 8712

SASKİ'nin derdine bak..!

Samsun’da içme suyuna indirim yapmayan SASKİ’nin şimdi de sayaç değiştirmeyle uğraştığını söyleyen vatandaşlar, “Peşinden de değişim ücreti gönderecekler” iddiasında bulundu.

Türkiye’nin bir çok yerinde suda indirim var ancak SASKİ, Türkiye’nin en pahalı suyunu satan illerden olmasına rağmen ‘suda indirime gitmedi’. Vatandaş, ‘coronavirüs belasıyla’ uğraşırken, bazı vatandaşlar SASKİ’nin sayaç değişimlerine devam etmesini eleştirdi.

VATANDAŞ İSYANDA
Canik Soğuksu Mahallesi’nde SASKİ’nin sayaçları değiştirdiğini öne süren bazı vatandaşlar, gazetemize şikayet mailleri attı. Uygulamayı eleştiren Canikli vatandaşlar, “Bir çok ilde suda indirim var. Bazı illerde sayaç okumalar bile durduruldu. Çünkü vatandaş izole durumda. Ama Samsun’da SASKİ dur durak bilmiyor. SASKİ sayaçları değiştirdi ve değişme ücreti olarak bir dahaki ayda 29 TL faturaya yansıyacağını belirttiler. Corona virüsü olduğu için indirim veya öteleme beklerken bindirim geldi” diye tepki gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız’a, çağrı yapan tepkili vatandaş, “Biz can derdindeyiz. Faturaları şişirmeyin” dedi.

Kaynak HALK

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu