Sen Olsan Bu Suda Yüzer misin? – 6935

Sen Olsan Bu Suda Yüzer misin?

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Başkanı Mehmet Özdağ, SASKİ’nin Atakum Ömürevleri mevkiinde denize kanalizasyon suyunun aktığı iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamanın bir itiraf olduğunu söyledi.

SASKİ’nin “Arıza kısa sürede giderildi” şeklindeki savunmasını eleştiren SAMÇEP Başkanı Özdağ, “Denize kaç metreküp atık su boşaltılmıştır? Samsun halkı denizde yüzerken tonlarca kanalizasyon atığı mavi bayraklı plaja boşaltılmıştır. ‘Denize kanalizasyon değil, atık su boşaltılmıştır’ denilerek Samsun halkı ile alay edilmektedir” dedi.

CİDDİYETTEN UZAK AÇIKLAMA

Özdağ, şöyle konuştu; “SASKİ’nin açıklaması ciddiyetten uzak. Çobanlı İskelesi terfi istasyonunda arızalı olan pompa sayısının birden fazla olduğu görülmektedir. Birden fazla pompa arızalandığı halde neden zamanında bakım onarım faaliyetleri yapılmamıştır. SASKİ yönetiminin önleyici bakım-onarım faaliyetlerini aksattığı görülmektedir. Çobanlı’da denize boşaltılan suda kendileri yüzerler mi? Çocuklarını bu suya sokarlar mı? SASKİ ile yaşanan sorun sadece Çobanlı İskalesi ile sınırlı değildir. Samsun’un doğusundan batısına, liman içine, Mert Irmağına ve Doğu Parkın doğusuna atık su boşlatılmaktadır. Sorumlular hakkında gerekli idari soruşturma derhal başlatılmalıdır.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu