Sıcak Havalar Gıda Zehirlenmesine Yol Açıyor – 239

Sıcak Havalar Gıda Zehirlenmesine Yol Açıyor

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan havaların fazla sıcak olmasından dolayı özellikle protein barındıran besinlerde mikroorganizmaların daha hızlı geliştiğini ve zehirlenmelere neden olduğunu vurguladı.Pazarlardan alınan meyve ve sebzeler haricinde açıkta satışa sunulan,yufka, yumurta, peynir, çökelek, baharat ürünlerinin temizlenmesi mümkün olmadığından bu gıda ürünlerinin mümkün olduğunca tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti.Bu gıdaların toz almaması ve sıcak havalarda dışarda olmaması gerek.Bunun yerine soğutmalı bir bir yerde bulundurulması lazım ifadesinde bulundu.

Asıl Önemli Olan Meyvenin Kendisi

Yaz aylarında çok fazla sıvı tüketiminin arttığını söyleyen Alparslan, aslında ’meyve suyu’ olarak bilinen pek çok içeceğin de sadece meyve aromalı olduğunu bildirerek, “Bazı ürünlerde nektar, bazılarında meyve suyu,bir çoğunda ise meyve aromalı içecek yazar. Bizim ihtiyacımız olan meyvenin kendisindeki vitamin ve diğer besleyici unsurlardır” diyerek meyve suyu yazan içecekleri içmek yerine meyvenin kendisini yemek veya meyvenin suyunu evde kendiniz sıkıp içmek çok daha yararlıdır sözlerinde bulundu.

Un İle Yapılan Besin Ürünlerine Dikkat!

Alparslan,açık havada satışa sunulan unlu gıdaların,tatlı gibi besin ürünlerinin de ciddi bir sorun olduğunu söyledi.Yılın çoğu zamanında bizim için önemli bir yeri olan çok sevdiğimiz tavuk dönerin de özellikle aşırı sıcak havalarda tüketmenin tehlikeli olduğunu anlattı.Alparslan olması gereken şartlar altında üretilmeyen tavuk dönerin tüketilmesi durumunda çok ciddi gıda zehirlenmelerine yol açtığını belirtti.Bundan dolayı güvenmediğiniz veya tanımadığınız işletmelerden gıda alışverişi yapmayınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu