Uykusuzluk Problemi Çekenler Dikkat! – 246

Uykusuzluk Problemi Çekenler Dikkat!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Şeniz Toksoy,hiçbir sebep olmadığı halde uyuyamayan veya uyumakta zorluk çeken insanlarda magnezyum eksikliği olduğunu belirtti.Uykusuzluk çekmenin magnezyum eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Toksoy,birçok insanın rahat ve iyi bir uykuya ulaşmasını sağlayan magnezyumun vücudunuzda yeteri kadar olmadığında uykusuzluk sorunlarının meydana geldiğini söyledi.Bu magnezyum eksikliğini gidermek için bizlere 5 tane besin önerdi.

100 gram başına 79 mg magnezyum içeren ıspanağı elinizden geldiğince tüketin Özellikle çiğ olarak tüketin çünkü ıspanağın çiğ halinde öok daha fazla magnezyum vardır.Hamile olan bayanlar ve emziren anneler için de çok iyi bir magnezyum kaynağıdır.Ispanağın yanı sıra yeşil yapraklı bütün sebzelerde lif, folat, potasyum ve A, C, E ve K vitaminleri çok fazla miktarda bulunur.

Birçok kişinin çok sevdiği ancak bayanların diyetini bozma korkusuyla kaçındığı çikolatanın özellikle kadınlarda adet dönemlerinin vazgeçilmez krizi haline geldiğini; bu krizi kakao oranı %60 ve üzerinde olan bitter çikolatayla daha az kalori daha çok yararla atlatabilirsiniz

Kabak çekirdeği, magnezyumun lezzetli ve besleyici bir kaynağıdır. 1 su bardağı kadar kabak çekirdeği günlük olarak vücudun magnezyum ihtiyacının %50’sini temin eder.Kabak çekirdeği tohumları 100 gram başına 262 mg’lık kuyruklu bir tohum içerir.Daha önceden hazırlanmış balkabağı tohumları satın alabilirsiniz veya balkabağının kendisinden de elde edebilirsiniz. Sadece tohumları dışarı çıkarın ve, yıkayın bu işlemlerden sonra fırın içinde tarçın ve tuz ile istediğiniz seviyede kızartın. Tohumlar kızardıktan sonra bir güzel toz haline getirerek tatlılarınıza ve yemeklerinize bu tozları eklediğinizde magnezyum açısından zengin bir yemek haline gelecektir.

Her besin ile berebaber karıştırıldığında tat olarak uyum sağlayan avokado meyvesi,sağlıklı yağların mükemmel bir kaynağıdır.100 gram başına 29 mg magnezyum içerir.

Bütün tahıl ürünleri, magnezyum içerir ama az miktarda tahıl ürünü, kahverengi pirinç kadar sağlıklıdır.Her 100 gram miktarına 43 mg magnezyum içerir. Gluten içermez, bu nedenle gluten hassasiyetine sahip olanlar için bile iyi bir tercih olabilir. Ayrıca lif ve protein açısından zengindir,birçok yemeğe uygundur. Yemeklerin magnezyum içeriğini artırmak için haftada birkaç öğün kahverengi pirinç ekleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu