SİYAMDER’den sağlık çalışanlarına moral desteği..! – 8807

SİYAMDER'den sağlık çalışanlarına moral desteği..!

SİYAMDER tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

SİYAMDER Samsun Yerel Kurulu olarak Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zor zamanlarda da bir farkındalık yaratmak adına başta sağlık çalışanlarımıza olmak üzere KYK yurtlarında karantinada kalan arkadaşlarımıza ve tüm personele moral olması için kendi imkanlarımızla müzik aletlerimizle Samsun’u anlatan Çarşamba’yı Sel Aldı ve Çay Elinden Öteye adlı türkülerimizi OMÜ’de okuyan üniversite öğrencisi gönüllülerimizle seslendirdik. Ayrıca müzik evrenseldir diyerek, seslendirilen parçaları Anafartalar Anadolu Lisesi öğrencisi Tuana Ece AKKAYA işaret diliyle tercüme etti.
Burada vermek istediğimiz mesaj geleceğimiz olan gençlerin Samsun’daki sağlık çalışanlarımızın hep yanlarında olduğunu bir kez daha göstermeleridir.

Bilindiği gibi SİYAMDER Samsun gönüllüleri son olarak Ayvacık’taki köy okulu olan Şehit Ali Altun ilköğretim okuluna giderek oradaki okulda tadilat yapmış, güzel renkli figürler çizmişler ve çocuklarla oyunlar oynanıp eğitimler vermişlerdi.

Diğer yandan SİYAMDER’in sosyal meyda hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Samsun Yerel Kurulu olarak Münevver Ayaşlı Kız Yurdu’nda karantinada olan misafirlerimize gösterdikleri sabır için teşekkür eder, desteğimizi gönüllülerimizden oluşan koro ile göstermek isteriz. Aynı zamanda gecesini gündüzüne katan cesur sağlık çalışanlarımıza ve tüm emekçi personellere teşekkürü borç biliriz. Bu video ile yanınızda olduğumuzu hissettirip bir nebze tebessümünüze vesile olmak dileğiyle iyi seyirler dileriz.”

Kovid-19 ile mücadele eden sağlık çalışanlarına moral olmak amacıyla hazırlanan klip, sosyal medyada paylaşıldı.

SİYAMDER üyeleri, farklı enstrümanlarla hep bir ağızdan okuduğu türkülerle bir klip hazırladı. Videoda, işitme engelliler için işaret dili de kullanıldı. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu