Van’da korkutan deprem! – 8644

Van'da korkutan deprem!

Son dakika olarak duyurulan habere göre Van’ın Tuşba ilçesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem Kandilli Rastahanesi tarafından 4.9 olarak duyurulurken AFAD depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. 08:44’te meydaba gelen deprem bölgede kısa süreli panik yaşanmasına neden olurken deprem ile ilgili ayrıntılarda belli olmaya başladı. 

Deprem yerin 5 km derinliğinde meydana geldi.

BAZI EVLERDE ÇATLAKLAR OLUŞTU

Van’ın Tuşba ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin merkez üssüne yakın Çolpan ve Ermişler başta olmak üzere bazı mahallelerde evlerin duvarlarında küçük çaplı çatlaklar oluştu.

Yaklaşık 300 haneli Ermişler Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, deprem sırasında büyük korku yaşadıklarını, sarsıntıyla birlikte kendilerini dışarı attıklarını belirtti. Mahalleli, evlerinin duvarlarında küçük çaplı çatlakların olduğunu söyledi.

 

VANDA 1 DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ!

Kandilli Rasathanesi’nin geçtiği son dakika verilerine göre; Van’da peş peşe depremler olmaya devam ediyor. 

Sabah saatlerinde sallanan Van’da 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Saat 12.42 sıralarında meydana gelen depremin merkez üssü Saray ilçesi olarak açıklandı. Depremin derinliği ise 5 kilometre olarak ölçüldü. 

AFAD’ın geçtiği bilgilere göre ise depremin büyüklüğü 3.9 olarak kaydedilirken, derinliğinin ise 7 kilometre olduğunu belirtildi. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu