YEDAŞ Bayram için Görev Başında

YEDAŞ; Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop’ta Kurban Bayramı tatili boyunca nöbet sistemi ile mesailerinin başında olacak.

3 milyondan fazla müşterinin daha huzurlu ve keyifli bir bayram geçirmesi amacıyla tatil boyunca ekip, ekipman ve ilave araçları ile sahada olacaklarını bildiren YEDAŞ, SCADA sistemiyle şebekenin ölçüm, izleme ve kumanda faaliyetleri 24 saat kontrol edileceği bilgisini verdi.

Şebekeye Uzaktan Müdahale
Sorumluluk bölgesi genelinde yaklaşık 85.300 bin km hat uzunluğuna sahip YEDAŞ, devreye aldığı SCADA sistemiyle şebekeyi uzaktan izleyip kontrol ediyor ve arıza durumunda elektrik kesintisine en yakın ekiple zamanında müdahale sağlıyor. YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre BİLGİ, elektriğin sıradan bir günde bile hayati önem taşıdığını, hizmet bölgesindeki tatil beldelerinde enerji tüketim yoğunluğuna karşı vatandaşlara mağduriyet yaşatmamak için var gücüyle çalıştığını belirterek 24 saat esasına dayalı çalışmaya devam edileceklerini söyledi.
Acil Durum Planlı Oluşturuldu

641 Arıza onarım personeli, 232 araç, 76 nöbetçi amir, 40 kişilik şebeke yönetim merkezi, 12 adet jeneratör ile herhangi bir arıza durumunda, ekiplerimiz hızlı bir şekilde yerinde müdahale ederek sorunu çözecek.
Ekipler gece gündüz demeden, ilgili tüm elektrik hatlarını düzenli olarak kontrol edecek ve gerekli bakım, onarım çalışmalarını gerçekleştirecek. Bayramda planlı bakımların askıya alındığını aktaran BİLGİ, uzaktan izleme sistemleri, çağrı merkezi ve diğer kanallar üzerinden gelen bildirimler doğrultusunda en yakın ekibi yönlendirerek arızanın giderilmesini sağlayacaklarını belirtti.

Açıklamaları sonrasında tüm İslam aleminin, birlik ve dayanışma ruhunu yansıtan mübarek Kurban Bayramı’nı da kutlamayı unutmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu