Yücel Uyar Odak Noktamız Kalite – 9852

Yücel Uyar Odak Noktamız Kalite

Samsunspor Futbol Akademisi Tesisleri’nin inşaatı, Batı Park alanında tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar 2 çim saha hazır hale getirildi. Yapılan çalışmalar sonrasında 2 çim saha hazır hale geldi. Bina inşaatı ve 2 adet nizami sentetik saha ile 40×60 küçük sahanın yapılacağı alandaki ağaçların sökülüp başka yerlere nakli sonrasında başlayacak. Tesislerin son durumu hakkında spor müdürümüz Davut Aktaş’a açıklamalarda bulunan Yılport Samsunspor Teknik Menajeri ve Akademi Direktörü Yücel Uyar, tesislerin bitimini heyecanla beklediklerini söyledi.

EN YETENEKLİ OYUNCULARI BULACAĞIZ
Kırmızı-Beyazlıların Başkanı Yüksel Yıldırım’ın alt yapı için hiç bir fedakarlıktankaçınmadığını söyleyen Yücel Uyar, “Sayın başkanımız yaptırdığı akademi tesislerinde genç oyuncuların en iyi şartlarda antrenman yapmasını, beslenmesini ve dinlenme ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılayabilmesini istiyor. Burada biz eğitimci antrenörlere düşen, en yetenekli oyuncuları bulup onları Yılport Samsunspor’a ve Türk futboluna önemli birer yıldız olacak şekilde hazırlamaktır” dedi.

GÖKHAN GÖKTÜRK’LE ANLAŞTIK
Akademi yapılanmasında Başkan Yüksel Yıldırım’ın da duyurduğu gibi idari menajer statüsünde Gökhan Göktürk ile anlaştıklarını hatırlatan Yücel Uyar, “Arkadaşımız Bucaspor, Altınordu, Galatasaray ve Adana Demirspor takımlarında sportif etkinlikler yöneticisi ve idari menajer olarak çalışmış, son derece bilgili, organizasyon becerisi yüksek deneyimli bir kişilik. Bize büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Özellikle Türkiye’de örnek bir akademi pozisyonuna gelebilmemiz adına hem Samsun ve çevresine, hem de Türkiye’de bütün şehirlerde Samsunspor futbol okulları açmayı planlıyoruz. Böylece Atatürk’lü armamızı Türkiye’de çok sayıda çocuğun giyeceğini ve Samsunspor sevgisiyle büyüyeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yılport Samsunspor Futbol Akademisi’nin tamamlanmasının ardından 10-12 yaşve 12-14 yaş ulusal-uluslararası futbol turnuvaları yapmayı planladıklarını dile getiren Uyar, sözlerini şöyle noktaladı:

POTANSİYELİ YUKARI ÇEKECEĞİZ
“Gökhan Göktürk’ün hem Avrupa’daki takımlarla ilişkileri, hem de tecrübeleri ortada. Bu sayede şehrimize önemli takımların alt yapı takımlarını getireceğiz. Böylece Yılport Samsunspor markamıza değer kazandıracağız. Samsunda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) başkan ve yöneticileri başta olmak üzere, bütün amatör futbol kulüplerimizin başkan, yönetici ve antrenörleri ile birlikte ele ele vererek Samsun futbolunu ve oyuncu potansiyelini bulunduğu yerden daha yukarılara emin adımlarla ve sabırla, çok çalışarak el birliği ile getireceğimize inanıyoruz. Samsun’daki bütün amatör takımlar Yılport Samsunspor’a gönülden destek veren, oyuncu havuzu oluşturan takımlarımızdır.En büyük yolculuklar ‘İlkadım’labaşlar. Yapacağımız futbol akademisinin Samsun futboluna hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

EN İYİ EĞİTİMLER VERİLECEK
Türkiye’nin en güzel, en fonksiyonel akademisine sahip olabilmek, hem oyuncularımıza, hem de Samsun’daki ve bölgemizde bize oyuncu yetiştiren amatör meslektaşlarımıza en iyi eğitimleri vermek için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Uyar, “Yeni tesisimizde yapılacak dershane, toplantı salonları ve sahalarımıza Türkiye’de alanında en uzman eğitimcileri de davet ederek pratik ve teorik çalışmalar yapmayı planlıyoruz.TFF’de10 yıl antrenör eğitimini planlamış ve yapmış biri olarak bütün meslektaşlarımla Samsun futbolu ve Samsunsporumuz’a büyük katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

YARATICI OYUNCULAR YETİŞTİRECEĞİZ
Oyuncu yetiştirirken her yönüyle düşünmek gerektiğini ifade eden Yılport Samsunspor Teknik Menajeri ve Akademi Direktörü Yücel Uyar, “Oyuncuların gerçek performanslarını baskı altında kaldıklarında neler yaptığıyla değerlendirmeliyiz. Daha hızlı, daha kuvvetli, daha güçlü oyuncular hazırlamalıyız. Oyuncu bu hızını, gücünü ve kuvvetini düşünce hızıyla birleştirebilmeli. Daha yaratıcı oyuncular yetiştirmeliyiz. Oyunun psikolojik tarafını iyi oynayabilen oyuncularada sahip olmalıyız. Oyuncu sayısından çok kaliteye odaklanmalıyız. Çünkü doğru bir azınlık, yanlış çoğunluktan iyidir” diye konuştu.

Batı Park’ta bulunan Okçuluk Tesisi’nin yerine yapılan Futbol Akademisi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Doğal çimin bakım işlemleri sürerken bir yandan da suni çim yapılacak sahalar için gerekli adımlar atılacak. Yılport Samsunspor’un geleceğine ışık tutacak tesislere sosyal alanlarda eklenecek. 25 milyon liraya maliyetle yapılacağı söylenen muhteşem projenin Eylül ayında tamamlanması planlanıyor.

SUNİ ÇİM BU ALANA YAPILACAK
Sosyal tesis ile soyunma odaları gibi gerekli alanların yer alacağı bina inşaatı ve 2 adet nizami sentetik saha ile 40×60 küçük sahanın yapılacağı alandaki ağaçların sökülüp başka yerlere nakli sonrasında başlayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu