DEVA Partisine Samsun’dan 650 Başvuru – 9897

DEVA Partisine Samsun'dan 650 Başvuru

AK Parti’den istifa ederek Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’ni kuran Ali Babacan, Türkiye genelinde teşkilatlanmaya hız verdi. Türkiye’yi bölgelere ayıran Babacan, belirlediği bölge sorumluları ile önemli isimleri bünyesine katmayı hedefliyor. Bilindiği üzere Samsun’u da kapsayan 14. Bölge Sorumluluğuna AK Parti Rize eski Milletvekili Hasan Karal getirilmişti. Karal, Samsun, Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Çankırı illerinde teşkilatlanma ve üye çalışmalarına hız verdi. 

HHALK’A KONUŞTU

Karal’ın komisyon ekibinde yer alan Zeynep Tatar, İhsan Günaydın, Baran Deniz Bağatur ve Kerem Yavaşça, adeta Samsun’un ve sorumlu bulundukları illerin röntgenini çekiyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’ın talimatı üzerine oluşturulacak il ve ilçe yönetimlerinin yüzde 50’i herkesin tanıdığı isimlerden, yüzde 50’si ise hiç siyaset yapmamış kişilerden oluşacak. DEVA Partisi 14. Bölge ekibi, Samsun’u da mercek altına aldı. DEVA Partisi’nin özellikle AK Partili 300 isimle görüştüğü iddiası, kent siyasetini oldukça hareketlendirdi. DEVA Partisi 14. Bölge Komisyon Başkanı Hasan Karal, sessizliğini HHALK’a bozdu. 

HER PARTİDEN İSİM VAR

DEVA Partisi 14. Bölge Komisyon Başkanı Hasan Karal, sorumlu bulunduğu illerde bölgeyi ve siyasi aktörleri çok iyi bildiğinin altını çizdi. Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Çankırı illerinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını belirten Karal, Samsun’da başvuruları almaya devam ettiklerini açıkladı. Samsun’da teşkilatlanma anlamında 650 başvuru aldıklarını açıklayan Karal, hergün 10 isimle görüştüklerine dikkati çekti. Komisyon üyesi arkadaşların görüşmeleri gerçekleştirdiğini söyleyen Karal, Türkiye genelinde teşkilatlanma anlamında yapılan başvurunun 100 bini geçtiğini söyledi. 

BÖLGEYİ ÇOK İYİ BİLİYORUM

“Sorumlu olduğumuz illerde bölgeyi çok iyi biliyorum, herkesi çok iyi tanıyorum “diyen Karal, “Teşkilatlanma anlamında sadece Samsun kaldı, diğer iller tamamlandı. Samsun’dan çok değerli isimlerle görüşüyoruz. Halkın çok sevdiği farklı görüşten isimler bünyemizde olacak. Teşkilat üyelerini seçerken, fikir yapısına bakmıyoruz. Herkesi kucaklayacak bir anlayışı hakim kılmak amacıyla kapsayıcı bir teşkilat oluşturma gayretindeyiz. Samsun’un siyasetine mal olmuş çok değerli isimlerle görüştük. Bazıları bizle isim olarak birlikte olmasa da maddi manevi destekleyeceklerini beyan ettiler, isimleri önerdiler. Samsun’da yaptığım görüşmelerde bize büyük bir umut beslendiğini görüyorum. Yakın zamanda teşkilat anlamında yapılanmamızı oluşturduğumuzda, çok değerli isimleri herkes yakından görecek “diye konuştu.

Kayna:HHalk

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu