Rusya’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne şok edici Suriye teklifi – 7905

Rusya'dan Türkiye Cumhuriyeti’ne şok edici Suriye teklifi

Suriye’de yaşanan gelişmeleri yorumlayan Rusya’nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,”Türkiye Cumhuriyeti ile Suriye yönetimi arasında da ikili ilişkilerin sağlanması gerekiyor. Bu konuda da Türkiye Cumhuriyeti’ne yardımcı olacağız. Doğrudan temasları teşvik etmeye hazırız” açıklamalarında bulundu.

Rusya Federasyonu’nun Suriye topraklarından Türkiye Cumhuriyeti ve diğer ülkeler açısından bir tehdit oluşmaması için adımlar atacağını belirtti. Bakan Lavrov ise Rusyanın bölgede ara bulucu görevi üstleneceğini söyledi. Türkiye ve bölgede bulunan diğer devletlerin zarar görmemesi için ellerinden geleni yapacağını açıkladı.

Suriye topraklarında kanun dışı silahlı örgütlerin bulunmamasını amaçlıyoruz. Kürt örgütlenmelerinin Suriye Anayasası’nda ve devletin kanunlarında yer alması gereklidir. Kürtler ile Şam arasında ikili ilişkilerin sağlanması gerekiyor. Bu diyaloğun teşvikçisi olmaya hazırız. Her iki taraf da Rusya’nın ilgili usta yardımcı olma konusuna sıcak baktı ve ilgi gösterdi” açıklamalarında bulundu.

Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca, “Doğal olarak Türkiye ile Suriye yönetimi arasında da ikili ilişki sağlanması gereklidir. Rusya olarak burada da yardımcı rol oynamaya hazırız. Doğrudan temaslarda iki tarafa da yardım etmeye hazırız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu