E-fatura zorunlu oldu, işletmeler çözümü bulut yazılımda buldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın temellerini 2010’da attığı elektronik fatura uygulaması zorunlu hale getiriliyor. Yaklaşık 150 bin şirketin temmuz ayı itibarıyla e-fatura sistemine geçmesi öngörülürken, birçok işletme uygun maliyetli bulut tabanlı finans yazılımlarına yöneliyor.

İş dünyasındaki kağıt israfının önlenmesi adına şirketlerin fatura süreçlerinin dijitalleştirilmesi için başlatılan e-fatura zorunluluğunun kapsamı genişletiliyor. Resmi Gazete’de yayımlanan son tebliğle 2022’de brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzerinde gerçekleşen mükelleflerin, elektronik faturaya geçmesi zorunlu hale getirildi. Bunun yanı sıra hizmet satışı yaparak 500 bin TL üzeri brüt satış hasılatı elde eden mükellefler, yatırım veya işletme belgesi alarak konaklama hizmeti veren oteller de ciro sınırı olmaksızın elektronik faturaya geçmekle yükümlü kılındı.

Web Entegrasyonlu Genel Muhasebe Sistemi (WEGS) Kurucu Ortağı Hakan Bulgurlu, elektronik faturaya geçiş sürecine dair şu bilgileri aktardı: “E-fatura zorunluluğu aslında yeni bir uygulama değil. Temelleri 2010’da atıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı geçişi hızlandırarak daha çok şirketi uygulama kapsamına almak için her yıl çeşitli tebliğler yayımlıyor. Resmi Gazete’de yer alan son bildiride ise e-faturanın temmuz itibarıyla herkese zorunlu kılındığına dikkat çekiliyor. Bu uygulama, işletmelerin birçok konuda tasarruf etmesini sağlarken, sürdürülebilirliğe de katkıda bulunulmasına kapı aralayacak. Ancak şirketlerin yeterli teknolojik altyapısı yoksa, geçiş süreci aksayabilir. Biz de bu aksaklıkların önüne geçmek için bulut tabanlı yazılım desteği sunuyoruz.”

Ekstra donanım ve yazılıma ihtiyaç duymayan bulut tabanlı bir ürün”

Amaçlarının işletmelerin finans yönetimlerini otomatikleştirerek, daha hızlı ve güvenli hale getirmek olduğunu belirten Hakan Bulgurlu, “Birçok şirket yeni nesil uygulamalara temkinli yaklaşabiliyor ve geleneksel yöntemlerin daha pratik olduğunu düşünüyor. Ancak e-fatura sistemi, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun özelleştirilmiş çözümler kullanmasını sağlıyor. WEGS olarak biz de geliştirdiğimiz altyapıyı müşterilerimizin ilk 12 ay boyunca ücretsiz bir şekilde kullanmalarına olanak tanıyoruz. İlk kayıtta kredi kartına ihtiyaç duymuyoruz. Ürünün beklentilerini karşılamadığını görüşündeki olanların ise hesaplarını kapatmasını mümkün kılıyoruz. WEGS’i kullanmak için ekstra bir donanım ya da yazılım ihtiyacı da bulunmuyor. İnternet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan platformumuza erişilebiliyor” dedi.

”Sadece elektronik fatura hizmeti sunmuyoruz, finansal çözüm ortaklığı yapıyoruz”

Ürünlerinin sadece e-fatura hizmetiyle sınırlı kalmadığını, birçok özellik barındırdığını belirten WEGS Kurucu Ortağı Hakan Bulgurlu, “Kullanımı kolay, esnek, güvenli ve uygun maliyetli bir ön muhasebe çözümü sunuyoruz. Şirketlerin fatura işlemleri, tahsilat, ödeme, stok yönetimi ve mali raporlama gibi birçok iş sürecini otomatikleştiriyoruz. Hizmetimizi fatura takibinin yanı sıra cari hesap, stok, ürün ve hizmet, finansal raporlama, depo, teklif, satış ve çalışan yönetimi çözümleriyle  de özelleştiriyoruz. Aynı zamanda daha doğru ve güncel finansal verilerle karar almalarına yardımcı oluyoruz. Herhangi bir sorun yaşanması halinde destek ekibimizle yanlarında oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu