Halkbank’ın Aktif Büyüklüğü 443.4 Milyara Yükseldi! – 8084

Halkbank’ın Aktif Büyüklüğü 443.4 Milyara Yükseldi!

Ekonomik verilere göre Halkbank’ın aktif büyüklüğü, 2019 yılının son çeyreğinde yüzde 17,2 oranında artış göstererek 443,5 milyar Türk Lirasına yükseldi. Bankanın toplam kredilerle beraber ise, 2018 sonundaki verilere göre yüzde 14,6 artış göstererek 391,9 milyarlık bir yükseliş elde ettiği duyuruldu.

Kobi Kredileri Pazar Payı Yüzde 18,2’ye Yükseldi

Diğer yandan banka yetkilileri tarafından yapılan açıklamada bankanın KOBİ kredi pazarındaki pozisyonunun da artış gösterdiği kaydedileler, Kobi kredileri pazarındaki artışla Pazar payının yüzde 18,2’ye yükseldiği bildirildi.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kamu bankaları tarafından tüketiciyi tasarrufa teşvik ederek yeni yatırım yapmalarına yönelik desteklerinin ve şirketlerin ödeme dengelerinde düzenlemeler yapan uygulamaların, ekonomi piyasasına güven verdiğini söyledi.

Genel Müdür aynı zamanda belirlemiş oldukları yeni stratejiler sayesinde piyasa koşullarına hızlı yanıt verdiklerini ve bunun hem vatandaşın hem de bankalarının menfaatlerine yönelik olduğunu sözlerine etkiledi. Reel sektörün finansal ihtiyaçlarını takip ederek dengeli çözümler geliştirmenin önemine vurgu yapan Halkbank Genel Müdürü, bu sayede dengeli bir büyüme gerçekleştirdiklerini ve bunun devam edeceğini söyledi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu