Esnafa Nefes Aldıracak Kredi Paketi – 10738

Esnafa Nefes Aldıracak Kredi Paketi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, esnafa kredi kolaylığı sağlayacak olan yeni kredi limitleri ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Osma “Esnafımızın yeni bir yük altına girmesini istemiz ama borcunu ödeyemeyen ve takibe düşmüş esnaflarımız bu uygulama ile rahat bir nefes alacaktır”dedi

Salıpazarı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatif Başkanı Adem Osma yaptığı açıklamada açıklanan paketin detaylarını anlattı.
Buna göre;

Esnaflarımız Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyasından faydalanabilecek. Kredi üst limitleri, 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limiti 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltildi. 

Halkbank’tan kredi kullanıp da takibe düşen esnafa 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli, yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkânı sağlanacak. Genç girişimciler için ise sıfır faizli kredi limiti 100 bin liradan 300 bin liraya yükseldi, yaş sınırı da 30’dan 35’e çıktı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu