FITCH Türkiye’nin kredi notunu bu sefer düşürmedi – 8049

FITCH Türkiye’nin kredi notunu bu sefer düşürmedi

Kredi Belirleme kurumu Fitch Ratings Türkiye’nin kredi notunu açıkladı. İşte Türkiye’nin Fitch Ratings Kredi notu: BB-

Uluslararası kredi belirleme kurumu olan Fitch Ratings’e göre Türkiye’nin kredi notu BB- olarak kalmaya devam etti. Tek fark ise negatife doğru giden kredi notunun durağanlaştığı olduğu bilgisini verdi.

Fitch Ratings’te yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin Ekonomide ilerleme kaydettiği, ve bu sebepten dolayı ekonomide gerilemenin durduğunu Türkiye ekonomisinin zayıflama riskinin azaldığını söyledi. Döviz rezervlerinin artması, Türk Lirasının diğer kurlara göre değerlenmesi, küresel finansmandaki destekleyici koşullar Türkiye ekonomisinde olumlu yönde bir artış olduğunu gösterdi

Bunun yanısıra notları arasına Türkiye’nin hala dış finansman ihtiyacının bir hayli yüksek olduğunun altını çizen Fitch Ratings Türkiye’nin kredi notunun değer kazanmadan eski notu olan BB- ile kalmaya devam ettiğini söyledi.

Fitch Ratings Türkiye’nin kredi notu ile ilgili en son işlemi Temmuz ayında mevcut kredi notu olan BB’yi BB- ‘ye düşürmüştü. Bunun da başlıca sebebi ise Merkez Bankası Başkanı olan Murat Çetinkaya’nın görevden alınması olmuştu. Temmuz ayında açıklama yapan Fitch Ratings Türkiye kredi notunu BB- ‘ye düşürürken kredi notunun daha da düşeceğinin sinyallerini vermişti fakat. Ekonomideki haraketlenme kredi notunun sabit kalmasını sağladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu