Pakistan’da Türk Savunma Sanayi Rüzgârı Esecek – 7881

Pakistan’da Türk Savunma Sanayi Rüzgârı Esecek

Pakistan, ülkemizin savunma sanayinin önde gelen şirketlerine bir fuar kapsamında ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Fuarın Türkiye-Pakistan ilişkileri açısından da büyük faydalarının olacağı yorumları yapılıyor. Ülkemizden bu fuara katılım gösterecek sanayi şirketlerinin sayısının 30’u aşacağı belirtiliyor. Bunun, çok önemli bir katılım olduğu ve Türkiye’nin sanayi ihracatını geliştirmek için dikkate değer bir hamle olarak görüldüğü aktarılıyor.

“Defence Port Turkey” adı verilen fuarın, 26 Ekim kadar süreceği ifade edildi. Ayrıntılara ilişkin çeşitli bilgiler paylaşan fuar düzenleme komitesi, bu yıl fuarın beşinci kez gerçekleştirileceğini vurguladı. Fuar, Pakistan’ın Savunma Sanayi Üretim Bakanlığı’nın ev sahipliğinde ziyaretçileri kabul edecek. Açılış törenini, Pakistan Senatosu Başkanı başlatacak. Bu kritik etkinlik sebebiyle, İslamabad Havaalanı’ndan kentin merkezine ulaşan 54 kilometre uzunluğundaki yol, Türkiye’nin ve Pakistan’ın bayraklarıyla süslenerek hazırlandı.

Fuarın yapılacağı yapının giriş kısmına ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Pakistan Başbakanı İmran Han’ın posterlerinin yerleştirildiği görüldü. Ülkemiz savunma sanayisi, en yüksek düzeydeki ihracatlarından birini Pakistan’a gerçekleştirerek, 4 adet savaş gemisiyle 30 helikopterin satışını yapmıştı. Savunma sanayi sektörümüzün bu zamana kadar ortaya koyduğu Pakistan ihracatının büyüklüğü, 5 milyar doların üzerinde bir sayıya ulaştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu