Rusya Merkez Bankası’ndan Faiz İndirimi Kararı! – 7916

Rusya Merkez Bankası’ndan Faiz İndirimi Kararı!

Dünyadaki pek çok merkez bankasından sonra Rusya Merkez Bankası’ndan da faiz indirimi hususunda bir karar geldi. Rusya Merkez Bankası, faizleri yüzde 6,5 düzeyine çekti. Bu rakamın, 2014’ün aralık ayından bugüne ilk kez görüldüğü vurgulandı. Banka, bir açıklama yaparak, enflasyon öngörülerinin isabetli biçimde devam edişinin dikkate alındığını ve faizlerde 0,5 baz puan düzeyinde bir indirim yapıldığını kamuoyuna iletti.

Banka, aynı açıklama kapsamında, enflasyon konusundaki birtakım tehlikelerin sürdüğünün altını çizerek, ülke ekonomisindeki büyümeyle ilgili hedef ve tahminlerin gerisinde kalındığını paylaştı.

Banka, yılın sonunda varılması amaçlanan enflasyon rakamlarıyla ilgili cümlelere de açıklamasında yer verdi. Bu bağlamda tahminlerin yüzde 4-4,5 düzeyinden 3,2-3,7 dolaylarına indirildiği belirtildi. Rusya Merkez Bankası, sonraki toplantılarda da faiz indirimi yönünde kararlar alınabileceğini dile getirerek, bu sürecin devamlılığına yeşil ışık yaktı. 2020 için birtakım güncel hedeflere de bu beyan kapsamında değinildi. Banka, 2020’in ilk altı ayında, sürdürülen katı iktisadi politikaların gevşetilebileceğine işaret etti. Ölçülü ve aşamalı bir formda daha “nötr” bir politika tutumuna geçiş yapılabileceği aktarıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu