Faiz İndirimleri, Yatırımların Artacağına Dair Beklenti Yarattı! – 7915

Faiz İndirimleri, Yatırımların Artacağına Dair Beklenti Yarattı!

Merkez Bankası’nın önceki gün ilan ettiği faiz indirimi kararının, ülke piyasasındaki olumlu etkileri devam ediyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Palandöken, bu kararların tesiriyle ülkemize gerçekleştirilen yatırımların hız kazanacağını vurguladı. Enflasyondaki azalış eğiliminin de devam edeceğiyle ilgili düşüncesini paylaşan Palandöken, Türkiye’nin yatırım yapılabilme düzeyinin en yüksek aşamasında olduğunu belirtti.

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının çok doğru bir zamanlamayla verildiğini dile getiren TESK Genel Başkanı, dünyanın her yerindeki merkez bankalarının faiz indirimi yoluna gittiği bir zaman diliminde ülkemizin yüksek faiz konusunda ısrarcı olmasının doğru olmayacağını cümlelerine ekledi. Palandöken, yatırımın ülkemize çekilmesinin önündeki en büyük setlerden birinin yüksek faizler olduğunun altını çizerken, bankaların da bu sürece iştirak ederek faizleri indirmelerini dilediklerini iletti.

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının yankıları devam ediyor. İş dünyasının önde gelen aktörleri, bu indirim ve etkileri konusunda düşüncelerini paylaşmayı sürdürüyor. Palandöken’in yazılı açıklaması, esnaf ve sanatkarların temsilcisi olması sebebiyle önem taşıyor. Merkez Bankası’nın kararının önümüzdeki süre zarfında ülke ekonomisine nasıl tesirleri olacağı hususu, ekonomi kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu